default-image

Διασταύρωσαν τα "ξίφη" τους Λαμπρινός-Κουράκης

Κρήτη
Διασταύρωσαν τα "ξίφη" τους Λαμπρινός-Κουράκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα βλέμματα όλων συγκέντρωσε το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου που ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης, ενώ Βασίλης Λαμπρινός και Γιάννης Κουράκης διασταύρωσαν τα "ξίφη" τους.

Αφορμή το θέμα με το "μπιλιετάκι" που είχε φτάσει από τον ΟΑΚ για χρέη 700 χιλιάδων ευρώ του Δήμου Ηρακλείου, για μελέτες έργων από το 2004 και η διαμάχη των κυρίων Καραντινού και Αγαπάκη.

Γ. Κουράκης: «Μας χαρακτήρισαν πολιτικούς απατεώνες για μια εκκρεμότητα»

Όπως είπε ο κ. Κουράκης, «μας χαρακτήρισαν πολιτικούς απατεώνες με αφορμή μια εκκρεμότητα, ενώ υπήρχε αναλυτική οικονομική ενημέρωση που παραδόθηκε στη νέα δημοτική Αρχή σε στικάκι». Ακόμη, παραφράζοντας μια φράση του Καζαντζάκη, τόνισε απευθυνόμενος προς τον κ. Λαμπρινό: «Σας δίνω μια ευχή, να έχετε τη συνείδησή σας ήσυχη όπως εμείς».

Β. Λαμπρινός: «Ενημέρωση με στικάκι δε γίνεται»

Ο κ. Λαμπρινός απάντησε ότι «δεν μπορεί ένα στικάκι να αποτελέσει επίσημη ενημέρωση για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, αλλά χρειαζόταν προσωπική ενημέρωση για το θέμα». Διευκρίνισε ακόμη ότι «κανείς δεν τους αποκάλεσε πολιτικούς απατεώνες».

Σημείωσε ακόμη ότι ο Δήμος δεν αναγνωρίζει το χρέος και ότι αμφισβητούν ένα σημαντικό μέρος αυτού.

Δ. Αγαπάκης: «Δίκη σας ευθύνη αν δεν προλάβατε την επεξεργασία»

Ο κ. Αγαπάκης τόνισε με έμφαση ότι «δε χρειάζονται κρίσεις πανικού και υπονοούμενα. Αν δεν προλάβατε να επεξεργαστείτε το στικάκι είναι δική σας ευθύνη, κύριε Καραντινέ. Όχι άλλα υπονοούμενα για τα οικονομικά της πρώην δημοτικής Αρχής».

Σε ό,τι αφορά την ατζέντα της συνεδρίασης που μάλλον επισκιάστηκε, περιελάμβανε τη συγκρότηση των σχολικών επιτροπών. Οι περισσότερες εισηγήσεις προέρχονταν από την Τεχνική Υπηρεσία και αφορούσαν στη συγκρότηση επιτροπών για παραλαβές έργων αναπλάσεων, όπως αυτά της Παπαναστασίου, της πλατείας Ατσαλένιου, της οδού Κατεχάκη, του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού Δαφνών κ.ά. Σε επίπεδο ημερήσιας διάταξης ξεχώρισε και η εισήγηση για τη ονοματοθεσία δρόμων.

Ρεπορτάζ:

Έλλη Κοκάλη-Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News