Ειδήσεις

Αύξηση αφίξεων κατά 150% από Φιλιππινέζους

Με στόχο να προβάλουν και να αναδείξουν την Κρήτη ως ένα ιδανικό προορισμό στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, συναντήθηκαν σήμερα με τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη η εκδότρια και δημοσιογράφοι του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού περιοδικού "Travel Life" στις Φιλιππίνες.

Η εκδότρια Κριστίν Κουνάναν στη συνάντηση με τον περιφερειάρχη αλλά και σε δηλώσεις της εξέφρασε τον ενθουσιασμό και το θαυμασμό της για την Κρήτη, τον πολιτισμό της, τη φιλοξενία, την κρητική διατροφή, το περιβάλλον και το κλίμα της. Παράλληλα η κ. Κουνάναν ανέφερε στο περιφερειάρχη ότι το τουριστικό περιοδικό που εκδίδει με τεράστια κυκλοφορία διαθέτει και ηλεκτρονική ιστοσελίδα η οποία καθημερινά δέχεται πάνω από 1,5 εκατ. επισκέψεις, ενώ στη διάρκεια της συνάντησης οι παριστάμενοι δημοσιογράφοι του περιοδικού έκαναν αναρτήσεις στο twitter με ενθουσιώδη σχόλια για την παραμονή τους στο νησί.

Αύξηση κατά 150% του τουρισμού

Μάλιστα η κ. Κουνάναν είπε ότι σε σχέση με πέρυσι υπάρχει αύξηση κατά 150% του τουρισμού από τη χώρα της στην Ελλάδα, ενώ εκτίμησε ότι η Κρήτη θα έχει σημαντικό μερίδιο από τους προορισμούς Αθήνα, Μύκονο, Σαντορίνη, που προτιμούν οι συμπατριώτες της. Ο περιφερειάρχης από την πλευρά του εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη της εκδότριας και των δημοσιογράφων του τουριστικού περιοδικού "Travel Life" τονίζοντας ότι η προβολή που θα υπάρξει θα έχει θετικά αποτελέσματα για τον τουρισμό του νησιού μας.

Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης λέγοντας ότι «μέσα από τις συνεργασίες με τους τουριστικούς φορείς, τους ξενοδόχους, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να προσελκύσουμε τουρισμό από νέους αγορές όπως τις Φιλιππίνες και τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας».

Η δημοσιογραφική αποστολή από τις Φιλιππίνες τελεί υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Ελλάδας στη Μανίλα και του ΣΕΤΕ, της Ένωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου, ενώ παρών στη συνάντηση στην Περιφέρεια ήταν το μέλος της Ένωσης Γιώργος Τρυπάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια