default-image

Έκθεση της χαράκτριας Μαρίνας Μαραβελάκη

Ρέθυμνο
Έκθεση της χαράκτριας Μαρίνας Μαραβελάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γκαλερί ΜΟΡΦΕΣ εγκαινιάζει την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου στις 19:30 την τελευταία ατομική έκθεση της Χαράκτριας Μαρίνας Μαραβελάκη με τίτλο: Ανατολικά της Δύσης.

Παρουσιάζονται κατασκευές μικτής τεχνικής, σε διαφορετικά επίπεδα και κοψίματα από διάφανο και γαλακτερό PLEXI GLASS με ξυλογραφίες, χαλκογραφίες, λιθογραφίες και μεταξοτυπίες σε χαρτί και PLEXI GLASS.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ:

Όπως αναφέρει ο Θάνος Χρήστου επίκουρος καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων «Ο αστικός χώρος βρίσκεται στο κέντρο του ενδιαφέροντος της Μαρίνας Μαραβελάκη. Με αναφορές στην ανακύκλωση αλλά και την καταναλωτική μανία του σύγχρονου κόσμου, στην αδιάκοπη σπατάλη των πρώτων υλών αλλά και στις επιπτώσεις στο περιβάλλον η Μ.Μ. δε μένει σε θεωρητικές και μεγαλόστομες διακηρύξεις».

Τυπώνει πάνω σε χρησιμοποιημένα αλουμίνια, σε πλέξιγκλας, σε παλιά χαρτιά και χρησιμοποιεί μέρη από παλιές ξύλινες πόρτες αποδεικνύοντας στην πράξη την αξία των υλικών.

Με την ιδιαίτερη αγάπη για τα οξυκόρυφα θέματα, που φέρνουν στο νου μεγάλα οικοδομήματα του παρελθόντος και με την δυναμική ανάπτυξη των γεωμετρικών θεμάτων ο χώρος αποκτά καινούριο νόημα και διαφορετική λειτουργία.

Συνθέσεις από το παρόν, το μέλλον σε ένα διάλογο με το παρελθόν και τα μνημεία της πόλης του Ρεθύμνου.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΗΛΙΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα - Τετάρτη - Σάββατο 9:00-13:30

Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή 9:00-13:30 & 18:00-21:00

GALLERY ΜΟΡΦΕΣ: Γοβατζιδάκη 18, Ρέθυμνο, 74100

Τηλ. 28310 5027

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News