Ειδήσεις

Συζήτησαν για τη συνεργασία Δήμου και Πανεπιστημίου

Το δήμαρχο Ηρακλείου, κ. Βασίλη Λαμπρινό, επισκέφτηκε σήμερα το μεσημέρι ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Ευριπίδης Στεφάνου, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Συμβουλίου του Ιδρύματος, κ. Γρηγόρη Σηφάκη.

Οι κύριοι Στεφάνου και Σηφάκης ευχήθηκαν στον κ. Λαμπρινό για την ανάληψη των καθηκόντων του, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για το τέλος Οκτωβρίου, σε μια συνάντηση όπου θα εξεταστούν όλα τα ζητήματα συνεργασίας του Δήμου Ηρακλείου με το Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Εποικοδομητική χαρακτήρισε τη συνάντηση ο δήμαρχος Ηρακλείου και πρόσθεσε: «Ο κύριος πρύτανης μού ανέπτυξε μια σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο. Τα καταγράψαμε και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το τέλος Οκτωβρίου, προκειμένου να προχωρήσουμε σε συγκεκριμένες δράσεις, εάν μέχρι τότε απαιτείται».

Από την πλευρά του ο κ. Στεφάνου είπε ότι τα ζητήματα του Πανεπιστημίου δεν είναι μόνο τα προβλήματα, αλλά η γενικότερη παρουσία του στην πόλη και τόνισε: «Ο δήμαρχος γνωρίζει πολύ καλά το Πανεπιστήμιο. Τα προβλήματα τα οποία είναι οικονομικού χαρακτήρα προφανώς δεν αφορούν μόνο το Πανεπιστήμιο Κρήτης, αφορούν όλα τα Ιδρύματα στην Ελλάδα.

Εμείς θέσαμε και ορισμένα ζητήματα συνεργασίας του Δήμου με το Πανεπιστήμιο σε όλα τα επίπεδα». Συνεχίζοντας ανέφερε ότι γίνεται καταγραφή των προβλημάτων τα οποία θα παρουσιαστούν στη συνάντηση στο τέλος Οκτωβρίου, επισημαίνοντας πως στόχος είναι «να συνεργαστούμε συνολικότερα και για το Πανεπιστήμιο και για την τοπική κοινωνία».  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια