default-image

Θετικά μηνύματα για το Ν.Λασιθίου από τον υφυπουργό Υγείας

Κρήτη
Θετικά μηνύματα για το Ν.Λασιθίου από τον υφυπουργό Υγείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Λ.Γρηγοράκου με τούς βουλευτές Γιάννη Πλακιωτάκη υφυπουργό Εργασίας ,  και Κωστή Δερμιτζάκη, τον διοικητή της ΥΠΕ Κρήτης Αντώνη Γρηγοράκη, τους δημάρχους Θεοδόση Καλαντζάκη, Αντώνη Ζερβό και Θοδωρή Πατεράκη , καθώς και τους 4 διοικητές των Νοσοκομείων του νομού Λασιθίου, που έθεσαν στον υπουργό τα  σοβαρά προβλήματα στο χώρο της  δημόσιας υγείας.

Από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα , προέκυψαν θετικά αποτελέσματα αφού ο αναπληρωτής  υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε να προωθήσει την επίλυσή  των πιο σοβαρών και επειγόντων προβλημάτων χωρίς χρονοτριβή. 

Σε ότι αφορά το νοσοκομείο της  Ιεράπετρας, όπως μας είπε  ο κ. Γιώργος  Ματαλιωτάκης , διοικητής του νοσηλευτικού Ιδρύματος στην τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης '',  ο κ Γρηγοράκος  υποσχέθηκε να δώσει άμεσα εντολή να επιστρέψει στην Ιεράπετρα ο χειρουργός κ. Βασιλειάδης που είχε κρατηθεί προσωρινά στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, ενώ είχε διοριστεί στο μοναδικό Νοσοκομείο που υπάρχει στη Νότια πλευρά της Κρήτης Το θέμα αυτό είχε επί της ουσίας δρομολογηθεί απο την περασμένη εβδομάδα στη σύσκεψη που έγινε στην Ιεράπετρα, μετά απο πρόταση του υφυπουργού Εργασίας Γιάννη Πλακιωτάκη, αλλά δεν προχώρησε λόγω των αντιδράσεων που ακολούθησαν απο την πρωτεύουσα του νομού Λασιθίου''.

Επίσης ο κ Γρηγοράκος , έδειξε ευαισθησία στο σύνολο των θεμάτων που του τέθηκαν από τους δημάρχους Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας και Σητείας, τους δύο βουλευτές του νομού κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και κ. Κώστα Δερμιτζάκη, τον Διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης κ. Αντώνη Γρηγοράκη και τους τέσσερις διοικητές των νοσοκομείων.

Αναφορικά με το θέμα της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου της  Ιεράπετρας είπε ότι , ''θα φροντίσει να προκηρυχθούν άμεσα θέσεις επικουρικού και μόνιμου προσωπικού, ενώ του ζητήθηκε μάλιστα  απο εμένα  , στο νέο οργανισμό  του Νοσοκομείου, να προστεθούν δύο θέσεις παθολόγων  και να γίνουν  συνολικά τέσσερις για να μπορεί η Παθολογική Κλινική να εφημερεύει ολόκληρο το μήνα.

Του ζήτησα  ακόμη στο νέο οργανισμό, οι τρείς θέσεις ιατρών που προβλέπονται στην Καρδιολογική, την Παιδιατρική και τη Χειρουργική Κλινική να γίνουν τέσσερις ,για να λειτουργεί το νοσοκομείο χωρίς κενά στις βασικές του Κλινικές .

Ταυτόχρονα για το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου ο κ Βορίδης, είπε ότι, θα φροντίσει να προκηρυχθεί άμεσα θέση χειρουργού, προκειμένου να καλυφθεί το κενό που θα δημιουργήσει η επιστροφή του κ Βασιλειάδη  στην κανονική του θέση στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας''.

Θετικά ανταποκρίθηκε ο  Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας και σε άλλα προβλήματα που του τέθηκαν απο τον Άγιο Νικόλαο αλλά και απο την πλευρά της Σητείας.

Το ραντεβού στο γραφείο του κ Γρηγοράκου  κλείστηκε, αφού δεν εφαρμόστηκε στην πράξη η συμφωνία που επήλθε απο την ευρεία σύσκεψη στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου .

''Στην σύσκεψη αυτή που έγινε έπειτα από πρόσκληση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, λάβαμε τη διαβεβαίωση από τον Διοικητή της 7ης ΥΠΕ, κ. Γρηγοράκη και τον Διοικητή των Νοσοκομείων του Λασιθίου, κ. Μακρονικολάκη, ενώπιον του Υφυπουργού και Βουλευτή Λασιθίου κ. Πλακιωτάκη, ότι ο χειρουργός που προσλήφθηκε σε θέση που είχε προκηρυχθεί για το Νοσοκομείο Ιεράπετρας, θα κληθεί στο εξής να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε αυτό, ενώ άμεσα επίσης θα έρθει και ένας παθολόγος.

Με αγανάκτηση διαπιστώσαμε λίγες μέρες αργότερα,  ότι οι κύριοι αυτοί δεν αρκούνται στο να υλοποιούν συνολικά μια πολιτική διάλυσης για το Νοσοκομείο μας και το ΕΣΥ γενικότερα, αλλά δεν είναι σε θέση καν να υλοποιήσουν δεσμεύσεις που πήραν ενώπιον του Δημάρχου Ιεράπετρας, του Βουλευτή Λασιθίου κ. Δερμιτζάκη, εκπροσώπων όλων των δημοτικών παρατάξεων, της Επιτροπής Αγώνα, του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, της τοπικής Εκκλησίας και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας με τις δηλώσεις τους στα ΜΜΕ. Έτσι  τους καλέσαμε, έστω και καθυστερημένα, να περισώσουν ό,τι μένει απ' την αξιοπρέπειά τους, υλοποιώντας άμεσα τις δεσμεύσεις τους, γιατί έχουν ξεπεράσει τα όρια της ανοχής μας,'' αναφέρουν σε ανακοίνωση τους τα μέλη της Ανοιχτής Επιτροπής Αγώνα Ιεράπετρας, υπενθυμίζοντας τι έχει προηγηθεί, ενώ οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Εργαζομένων  στα Νοσοκομεία του νομού Λασιθίου διαμαρτύρονται γιατί δεν κλήθηκαν στη σύσκεψη στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας .

Του Νίκου Πετάση

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News