default-image

Έρευνα για τις καταγγελίες περί κακοποίησης σε νοσοκομείο

Κρήτη
Έρευνα για τις καταγγελίες περί κακοποίησης σε νοσοκομείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλος έχει ξεσπάσει σε δημόσιο νοσοκομείο της Κρήτης, μετά από καταγγελία μητέρας 24χρονου ασθενούς που αντιμετωπίζει ψυχιατρικό πρόβλημα και εισήχθη σε ψυχιατρική κλινική.

Η γυναίκα καταγγέλλει ότι, κατά την επίσκεψη στο γιο της στο νοσηλευτικό ίδρυμα, διαπίστωσε πως η κατάσταση του νεαρού άνδρα, αντί να εμφανίζει σημάδια βελτίωσης, είχε χειροτερέψει. Έτσι αποφάσισε, σύμφωνα πάντα με την ίδια, να τον πάρει στο σπίτι, όπου και ανακάλυψε ότι το παιδί της έφερε στο σώμα του πληγές.

Η εικόνα αυτή την οδήγησε στην Αστυνομία, όπου έκανε καταγγελία. Μάλιστα η γυναίκα ανέφερε ότι δεν αποκλείει το ενδεχόμενο το παιδί της να έχει υποστεί ακόμη και σεξουαλική κακοποίηση.

Οι Αρχές διερευνούν το θέμα, ενώ φως στο τι ακριβώς έχει συμβεί θα ρίξει ο ιατροδικαστής στον οποίο δόθηκε ήδη εντολή εξέτασης.

Διονύσης Βέρας: «Το αγόρι έχει βιαστεί κατά τρόπο άγριο»

Σύμφωνα με το δικηγόρο της μητέρας του 24χρονου κ. Διονύση Βέρα, το αγόρι έχει βιαστεί κατά τρόπο άγριο, όπως χαρακτηριστικά περιγράφει, γεγονός που ήδη έχει καταγγείλει στους αστυνομικούς η μητέρα. Ο κ. Βέρας συμπλήρωσε ότι, «όπως η μητέρα ισχυρίζεται, διαπίστωσε το γεγονός αφού πήρε το παιδί από το νοσοκομείο, και ενώ πάντα βρίσκεται στο πλευρό του καθώς η κατάσταση της υγείας του δεν επιτρέπει κάτι διαφορετικό. Αύριο αναμένεται να γίνει ιατροδικαστική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί ο χρόνος που σημειώθηκε ο βιασμός. Δε χρεώνουμε τίποτα και σε κανέναν μέχρι να προκύψουν αδιάσειστα στοιχεία». Εκείνο που επίσης συμπλήρωσε ήταν ότι στα χέρια του 24χρονου αγοριού εντοπίζονται μακροσκοπικά σημάδια και από χειροπέδες.

Σύμφωνα με το δικηγόρο της οικογενείας που έχει ορίσει και τεχνικό σύμβουλο για την υπόθεση όπου και να συνέβη ο βιασμός ,το άτομο η τα άτομα που προέβησαν σε αυτήν την πράξη πρέπει να εντοπιστούν και να οδηγηθούν ενώπιων της δικαιοσύνης προκειμένου να λογοδοτήσουν για το ειδεχθές αυτό  έγκλημα.   

Προκαταρκτική έρευνα για το θέμα

Σχολιάζοντας το θέμα ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου κ. Νίκος Χαριτάκης επισήμανε ότι η διοίκηση δεν είχε γνώση για το θέμα και ότι ο ίδιος πληροφορήθηκε την καταγγελία της μητέρας του 24χρονου από τα μέσα ενημέρωσης.

«Δε γνωρίζαμε τίποτα απολύτως για την περίπτωση αυτή. Ενημερώθηκα από τα ΜΜΕ, ωστόσο έχω ήδη δώσει εντολή για προκαταρκτική έρευνα για το θέμα».

Ο διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ κ. Αλέξανδρος Βγόντζας τόνισε στο neakriti.gr ότι «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται». Την υπόθεση έχουν αναλάβει οι αστυνομικές και ανακριτικές Αρχές, ενώ η κλινική είναι ανοιχτή σε κάθε έρευνα. «Οφείλω να προστατεύσω το κύρος της κλινικής και των εργαζομένων», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Οι ευχαριστίες μετατράπηκαν σε καταγγελίες»

Σύμφωνα με τον κ. Βγόντζα, το αγόρι εισήχθη σε κακή κατάσταση στην κλινική και έφυγε την Πέμπτη σε πάρα πολύ καλή κατάσταση με ευχαριστίες της μητέρας. Και όπως ο ίδιος σημειώνει, «δε γνωρίζω για ποιο λόγο οι ευχαριστίες μετατράπηκαν σε καταγγελίες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News