Ειδήσεις

Αντιφασιστική εκδήλωση και συναυλία για τον Π. Φύσσα

Μια σειρά από εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα, με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου πραγματοποιεί αντιφασιστική εκδήλωση-συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18/9 στα Λιοντάρια στις 7 το βράδυ.

Το κάλεσμα αναφέρει: «Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του Κερατσινιώτη μουσικού αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής (Χ.Α.).

Η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου καλεί γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, όλους τους εργαζόμενους, να βροντοφωνάξουν "...δε θα περάσει ο φασισμός"!

Να πάρουν μέρος στην αντιφασιστική εκδήλωση-συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18/9 στα Λιοντάρια στις 7 το βράδυ.

Τη μαύρη μέρα της δολοφονίας, 18 Σεπτέμβρη, γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί, κρατάμε ενός λεπτού σιγή, μέσα στα σχολεία, στη μνήμη όλων αυτών που χάθηκαν από το ναζιστικό-φασιστικό τέρας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στις αιτίες που γεννούν το φασισμό. Ενάντια σε ένα σύστημα που στηρίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, που το φασισμό τον χρειάζεται και γι' αυτό τον αξιοποιεί σαν μακρύ χέρι, σαν μπαμπούλα ενάντια στους λαϊκούς αγώνες.

Μαθαίνουμε την ιστορία του τόπου μας, απορρίπτουμε την κατάπτυστη αντιδραστική θεωρία των δυο άκρων που ταυτίζει το φασισμό με το λαϊκό αγώνα και ό,τι πιο προοδευτικό έδωσε η ανθρωπότητα.

Συζητάμε με τα παιδιά μας για το ρόλο της Χρυσής Αυγής, για τον πραγματικό φιλο-εργοδοτικό χαρακτήρα της.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να πάρουν θέση, να τολμήσουν, να μιλήσουν καθαρά και ξάστερα μέσα στην τάξη για το φασισμό, τα εγκλήματα που έχει διαπράξει σε βάρος της ανθρωπότητας και για τις αιτίες που τον γεννούν.

Δεν κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω! Οργανώνουμε δράσεις ενάντια στο φασισμό, συναυλίες, εκθέσεις βιβλίου, ιστορικούς περιπάτους, κ.ά. Τιμούμε τους αγωνιστές της ΕΠΟΝ, του ΕΑΜ και ΕΛΑΣ που ασπρίσαν τα μαλλιά τους, αλλά το λέει η ψυχή τους…».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια