Ειδήσεις

Στη Χερσόνησο ο Κ. Δαμαβολίτης

Το Δήμο Χερσονήσου επισκέφτηκε χθες ο βουλευτής Ηρακλείου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Δαμαβολίτης, όπου συνομίλησε με το νέο δήμαρχο. Ο βουλευτής, αφού συνεχάρη τον κ. Μαστοράκη, ζήτησε ενημέρωση για τα προβλήματα που αφορούν στη λειτουργία του Δήμου αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην επίμαχη πρόσκληση υποβολής προσφοράς του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση της δημόσιας έκτασης της Πρώην Αμερικάνικης Βάσης Γουρνών (ΠΑΒΓ). Αφού υπήρξε σύγκλιση απόψεων όσον αφορά τη βασική αρχή αξιοποίησης, που θα έπρεπε, σύμφωνα με τους δύο άνδρες, να είναι προς όφελος των πολιτών και όχι μιας κατασκευαστικής εταιρείας, αντάλλαξαν προτάσεις για τον τρόπο που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί η ΠΑΒΓ.

Στη συνέχεια, συζητήθηκαν οι προοπτικές επενδύσεων στην περιοχή, καθώς επίσης και το θέμα των σύνθετων τουριστικών καταλυμάτων, όπως αυτό διαμορφώθηκε από το ψηφισθέν (στις 29 Ιουλίου) νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού, το οποίο εισηγήθηκε ο κ. Δαμαβολίτης στη β' θερινή ολομέλεια της Βουλής, και το οποίο καταψήφισε.

Ο κ. Μαστοράκης, αφού επισήμανε ότι το συγκεκριμένο μοντέλο τουρισμού δεν προσφέρει στην τοπική οικονομία, δεν παρέλειψε να αναφέρει το πρόβλημα με τα μηχανοκίνητα οχήματα ("γουρούνες") στα Μάλια. Ο βουλευτής από την πλευρά του, δήλωσε πρόθυμος να βοηθήσει για την επίλυση του προβλήματος, σε συνεργασία πάντα με τις αρμόδιες Αρχές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια