default-image

"Απαιτείται αλλαγή πολιτικής στην υποδοχή μεταναστών"

Κρήτη
"Απαιτείται αλλαγή πολιτικής στην υποδοχή μεταναστών"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Καταμερισμό ευθυνών και οικονομική βοήθεια προς τις χώρες που στο έδαφός τους δέχονται πρόσφυγες, παράλληλα με τη συνεργασία των χωρών της Μεσογείου για την υποδοχή των μεταναστών που προέρχονται από χώρες που ενδεχομένως δημιουργήσουν θέματα, είναι η πολιτική που απαιτείται να ακολουθηθεί», είπε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη η καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Ντανιέλα Μαρούδα.

Υπενθυμίζεται ότι 700 μετανάστες νεκροί είναι ο δραματικός απολογισμός τριών ναυαγίων στα νερά της Μεσογείου το τελευταίο πενθήμερο, σύμφωνα με την εκτίμηση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΙΜΟ).

Διακόσιοι άνθρωποι χάθηκαν κοντά στις ακτές της Λιβύης και 500 ανοιχτά της Μάλτας στο τραγικότερο, ως φαίνεται, ναυάγιο των τελευταίων ετών, όπου το σκάφος των προσφύγων φέρεται να βύθισαν εσκεμμένα οι ίδιοι οι διακινητές τους.

Κοντά στις ακτές της Τατζούρα, ανατολικά της Τρίπολης, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 200 άνθρωποι όταν το σκάφος τους βυθίστηκε την Κυριακή. Διασώθηκαν μόνο 36 μετανάστες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News