default-image

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τους δύο νεκρούς σε Ζάκρο-Αγία Πελαγία

Κρήτη
Συγκλονιστικές λεπτομέρειες για τους δύο νεκρούς σε Ζάκρο-Αγία Πελαγία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άδοξο τέλος για δύο αγνοούμενους στην Κρήτη, τα ίχνη των οποίων είχαν χαθεί τις τελευταίες ώρες, σημαίνοντας συναγερμό στις Αρχές. Συγκεκριμένα νεκρή εντοπίστηκε το πρωί η 50χρονη από τη Γερμανία που έμενε στην Κάτω Ζάκρο Σητείας για διακοπές και είχε εξαφανιστεί χθες το βράδυ έχοντας προηγουμένως φύγει από το σπίτι της. Μετά από έρευνες οι Αρχές την εντόπισαν το πρωί σε περιοχή της Ζάκρου. Επίσης κακά μαντάτα και για τον ψαρά που είχε πάει για ψάρεμα στην περιοχή του Μονοναύτη στην Αγία Πελαγία και τα ίχνη του είχαν χαθεί τις τελευταίες ώρες. Βρέθηκε νεκρός βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του.

Το σημείωμα που άφησε η 50χρονη πριν φύγει… λέγοντας ότι έχει κουραστεί από τη ζωή

Σε ό,τι αφορά την εξαφάνιση στο Λασίθι, η Γερμανίδα χάθηκε το βράδυ της Κυριακής από την Κάτω Ζάκρο Σητείας όπου έκανε διακοπές, όπως το συνήθιζε τα τελευταία 20 χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες, η 50χρονη Γερμανίδα έφυγε από το σπίτι που είχε αγοράσει συγγενικό της πρόσωπο αφήνοντας σημείωμα στα μέλη της οικογένειάς της. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο σημείωμα αυτό ανέφερε ότι θέλει να δώσει τέλος στη ζωή της.

Οι αναζητήσεις ξεκίνησαν όταν η πεθερά της, που την περίμενε στο αεροδρόμιο της Γερμανίας καθώς είχε κόψει εισιτήριο επιστροφής από τις διακοπές, διαπίστωσε πως δεν ήταν στην πτήση που της είχε αναφέρει. Προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί της, αλλά μάταια, και τότε απευθύνθηκε στις αστυνομικές Αρχές της Κρήτης.

Η σορός της γυναίκας εντοπίστηκε στο φαράγγι της Κάτω Ζάκρου σε βάθος 100 μέτρων. Εκτιμάται πως μέχρι το φαράγγι έφτασε με τα πόδια, καθώς το όχημά της βρέθηκε σταθμευμένο στο σπίτι του πεθερού της κοντά στο σημείο που άφησε την τελευταία της πνοή. Χθες βράδυ στην περιοχή την αναζητούσαν και κάτοικοι που την γνώριζαν, παράλληλα με την Αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ άνδρες της ΕΜΑΚ το πρωί έδωσαν τέλος στην αγωνία των δικών της ανθρώπων με τον εντοπισμό της.

Μεταθανάτια τραύματα από χτυπήματα σε βράχια η πρώτη ιατροδικαστική εκτίμηση αναφορικά με τον άτυχο ψαρά

Οι λιμενικές Αρχές του Ηρακλείου από νωρίς το πρωί χτένιζαν σπιθαμή προς σπιθαμή την περιοχή της Αγίας Πελαγίας στο Ηράκλειο για τον εντοπισμό ενός άνδρα περίπου 70 ετών, ο οποίος είχε πάει για ψάρεμα χθες το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή του Μονοναύτη. Και ενώ οι ώρες περνούσαν, αργά χθες το βράδυ η σύζυγός του άρχισε να ανησυχεί, αφού δεν μπορούσε να τον εντοπίσει ούτε ακόμη και στο κινητό του.

Ειδοποίησε τις Αρχές τις πρώτες πρωινές ώρες και όπως αποδείχτηκε οι έρευνες τελικά απέδωσαν καρπούς, αλλά με δυσάρεστη κατάληξη για τον ίδιο και την οικογένειά του. Σκάφος του Λιμενικού τον εντόπισε να επιπλέει σε βραχώδη περιοχή με τη σορό του από Μονοναύτη προς Αγία Πελαγία, ενώ πρώτος τον είδε ένας κάτοικος της περιοχής που είχε βγει και εκείνος για ψάρεμα.

Η ιατροδικαστής που έσπευσε στο σημείο ανέφερε ως μια πρώτη εκτίμηση ότι φέρει μεταθανάτια τραύματα από χτυπήματα σε βράχια, ενώ θα ακολουθηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για τα ακριβή αίτια του θανάτου του ψαρά.

Πέντε χιλιάδες ευρώ για τον εντοπισμό της Βούλας Ξενοχτιστάκη

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της 77χρονης Ξενοχτιστάκη, με το σύζυγό της να προσφέρει 5 χιλιάδες ευρώ σε όποιον θα δώσει αξιόπιστες πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην ηλικιωμένη, η οποία συνεχίζει να αγνοείται. Η Παρασκευή (Βούλα) Ξενοχτιστάκη χάθηκε από την περιοχή του Καρτερού στα τέλη Ιουλίου και παρά τις έρευνες μέχρι στιγμής, αλλά και τις πληροφορίες που δέχονται οι συγγενείς της στα τηλέφωνα επικοινωνίας που έχουν δώσει στη δημοσιότητα, δεν έχει εντοπιστεί.

Η Παρασκευή Ξενοχτιστάκη εξαφανίστηκε τη Δευτέρα 28 Ιουλίου από την περιοχή του Καρτερού. Σχεδόν ενάμιση μήνα μετά, η αγωνία των συγγενών της 77χρονης, που πάσχει από Αλτσχάιμερ, είναι στο κατακόρυφο.

Καθώς οι έρευνες για τον εντοπισμό της παραμένουν άκαρπες, η οικογένεια αποφάσισε να προσφέρει αμοιβή σε όποιον βοηθήσει να βρεθεί η ηλικιωμένη.

Όπως αναφέρει ο σύζυγός της, που δεν έχει πάψει να την αναζητά, καθώς πιστεύει ότι είναι ζωντανή, έχει δεχτεί αρκετές κλήσεις.

Όμως, τα άτομα που αναφέρουν ότι την είδαν σε διαφορές περιοχές καλούσαν ετεροχρονισμένα και έτσι δεν έχει καταστεί δυνατό να την εντοπίσουν και να διαπιστώσουν εάν οι πληροφορίες ήταν αξιόπιστες.  

Προκειμένου, όπως υποστηρίζει, να ευαισθητοποιήσει ακόμη περισσότερους πολίτες ώστε να βρεθεί η σύζυγός του, προσφέρει το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ σε όποιον έχει σωστές πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό της 77χρονης.  

Υπενθυμίζεται πως η Παρασκευή Ξενοχτιστάκη, που έχει ύψος 1,62, την ήμερα που χάθηκε φορούσε φόρεμα θαλασσί με λουλούδια, ενώ στο δεξί της πόδι λόγω χειρουργείου φέρει μια ουλή.

Παρακαλείται όποιος γνωρίζει πληροφορίες να επικοινωνήσει με τους οικείους της στο τηλέφωνο 6956/100.777 ή με το κοντινότερο Αστυνομικό Τμήμα.

Ρεπορτάζ:

Μάνος Τσαγκαράκης - Αγγέλα Δουλγεράκη - Βάλια Μπούη - Μαρία Μαυρομάτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News