default-image

Έχασαν το αξίωμά τους πέντε δημοτικοί σύμβουλοι

Κρήτη
Έχασαν το αξίωμά τους πέντε δημοτικοί σύμβουλοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημείο αναφοράς στα αυτοδιοικητικά χρονικά της χώρας γίνεται η Γαύδος, αφού με διοικητική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κηρύχτηκαν έκπτωτοι του αξιώματός τους 5 δημοτικοί σύμβουλοι του νησιού, μετά από την άρνηση των τεσσάρων εξ αυτών να ορκιστούν απουσία ιερέα, ενώ για προσωπικούς λόγους δεν ορκίστηκε ο 5ος.

Μεταξύ των συμβούλων που εκπίπτουν είναι και η κ. Σοφία Τσιριντάνη, υποψήφια δήμαρχος, αλλά και σύζυγος του ιερέα της περιοχής.

Στη διαπιστωτική πράξη του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γρηγόρη Ροκαδάκη αναφέρονται τα εξής:

«Οι εκλεγμένοι τακτικοί δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Γαύδου του συνδυασμού "Γαύδος για Όλους" κ.κ. Σοφία Τσιριντάνη, Ελένη Τσακίρογλου, Εμμανουήλ Βαϊλακάκης και Μαρία Μπικογιαννάκη εξέπεσαν αυτοδικαίως από το αξίωμά τους για το λόγο ότι προσήλθαν στο δημοτικό κατάστημα κατά την καθορισμένη στην πρόσκληση της εκλεγείσας δημάρχου ημερομηνία και παρέστησαν στη διαδικασία της ορκωμοσίας χωρίς να δώσουν τον προβλεπόμενο από τις διατάξεις του άρθρου 52 παρ. 1 του Ν. 3852/10 όρκο. Παρακαλείται η δήμαρχος Δήμου Γαύδου να καλέσει κατά τις διατάξεις του άρθρου 55 παρ. 1 και 2 του Ν. 3852/2010 τους αναπληρωματικούς συμβούλους των ανωτέρω συνδυασμών του Δήμου Γαύδου προκειμένου να δώσουν τον προβλεπόμενο από το νόμο όρκο».

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, «ο εκλεγμένος τακτικός δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Γαύδου του συνδυασμού "Αλληλέγγυοι Πολίτες Γαύδου" κ. Δημήτριος Μιχελαράκης εξέπεσε αυτοδικαίως από το αξίωμά του για το λόγο ότι δεν προσήλθε για την προβλεπόμενη από το νόμο ορκωμοσία και δε γνωστοποίησε αντικειμενική αδυναμία ή αποποίηση εκλογής».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News