default-image

Το Δημόσιο "βγάζει" δουλειά με εθελοντές

Κρήτη
Το Δημόσιο "βγάζει" δουλειά με εθελοντές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάνω από 2.000 αιτήσεις αναπληρωτών κατατέθηκαν φέτος στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου με τη βοήθεια εθελοντών, καθώς οι λιγοστοί υπάλληλοι που είχαν απομείνει στην υπηρεσία ήταν αδύνατο να φέρουν εις πέρας όλο αυτό τον όγκο δουλειάς μέσα σε 10 εργάσιμες...

Οι αιτήσεις αναπληρωτών κατατίθεντο από τις 28 Ιουλίου ως τις 8 Αυγούστου. Πολλές εκατοντάδες εκπαιδευτικοί θα έσπευδαν να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους. Όλα αυτά θα έπρεπε να παραληφθούν, να ελεγχθούν, να πρωτοκολληθούν και να καταχωριστούν ηλεκτρονικά μέσα σε διάστημα 10 εργάσιμων ημερών. Και φυσικά ο όγκος της δουλειάς θα έπρεπε να βγει παράλληλα με όλες τις άλλες τακτικές εργασίες που γίνονται καθημερινά στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας.

Στο παρελθόν, σε ανάλογες χρονικές περιόδους, οι προαναφερόμενες εργασίες έβγαιναν από 30 και 40 υπαλλήλους. Φέτος έπρεπε να βγουν μόνο με 10... Ο κίνδυνος να μην μπορέσει η υπηρεσία να ολοκληρώσει εντός προθεσμίας τις διαδικασίες που σχετίζονται με την εγκύκλιο αναπληρωτών ήταν ορατός...

Μπροστά στο αδιέξοδο, οι εργαζόμενοι έκαναν μια απίστευτη κίνηση: Έβγαλαν ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με την οποία γνωστοποιούσαν την κατάσταση και ζητούσαν από τους συναδέλφους τους καθηγητές να τους βοηθήσουν εθελοντικά. «Θα θέλαμε να παρακαλέσουμε τους μόνιμους συναδέλφους, οι οποίοι κατά την περίοδο θα βρίσκονται στο Ηράκλειο, δεν έχουν άλλες υποχρεώσεις και μπορούν να συνδράμουν βοηθώντας στην καταχώριση των αιτήσεων αναπληρωτών (έστω και για λίγες ώρες) να επικοινωνήσουν μαζί μας. Μόνη προϋπόθεση είναι η βασική γνώση χειρισμού υπολογιστών», ανέφερε μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση.

Αλληλεγγύη στην πράξη

Κατανοώντας το μέγεθος του προβλήματος, οι καθηγητές ανταποκρίθηκαν. Κάποιοι για λίγες ώρες, κάποιοι για λίγες ημέρες, άλλοι για περισσότερες, έσπευσαν να βοηθήσουν και χάρη στη συνδρομή τους ολοκληρώθηκε επιτυχώς και εγκαίρως η παραλαβή πάνω από 2.000 αιτήσεων αναπληρωτών.

Ερωτηθείς για την πρωτοφανή πρωτοβουλία, ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργος Μανουσάκης δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τους εκπαιδευτικούς που ανταποκρίθηκαν στο αίτημα των συναδέλφων τους να τους βοηθήσουν, επιδεικνύοντας αλληλεγγύη στην πράξη».

Όσο για το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στην υπηρεσία του, ο κ. Μανουσάκης ανέφερε πως προσεχώς θα αμβλυνθεί, καθώς από την 1η Σεπτεμβρίου έρχονται με απόσπαση 10 άτομα.

Της Ελένης Σταυρουλάκη       

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News