default-image

Φρίκη: Αποκεφάλισαν Αμερικανό δημοσιογράφο

Κόσμος
Φρίκη: Αποκεφάλισαν Αμερικανό δημοσιογράφο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βίντεο που "πάγωσε" τον πλανήτη αναρτήθηκε στο διαδίκτυο ξυπνώντας μάλιστα τους χειρότερους φόβους σε όσους το παρακολούθησαν, αφού αφήνει πίσω του και μήνυμα για τη μεγάλη υπερδύναμη. Όπως σχολίασαν άλλοι με οργή όταν "σπέρνεις κεραυνούς θα θερίσεις θύελλες" αναφερόμενοι στην αμερικανική πολιτική.

Το φρικιαστικό βίντεο αποτυπώνει την εκτέλεση του Αμερικανού δημοσιογράφου James Foley, από τζιχαντιστές του Ισλαμικού κράτους.

Πριν εκτελεστεί, ο Foley ακούγεται να λέει: «Καλώ τους φίλους μου, τα μέλη της οικογένειάς μου και τους αγαπημένους μου να υψώσουν το ανάστημά τους ενάντια στους πραγματικούς μου δολοφόνους: την κυβέρνηση των ΗΠΑ», μια δήλωση που πιθανότατα έκανε καθ' υπαγόρευση των τζιχαντιστών.

Μάλιστα το βίντεο έχει τίτλο «Μήνυμα στην Αμερική» και οι εξτρεμιστές απεικονίζονται να αποκεφαλίζουν τον άτυχο άντρα, ενώ απειλούν να σκοτώσουν κι άλλον ένα Αμερικανό ρεπόρτερ, τον Steven Sotloff.

«Να τερματίσει τις αμερικανικές επιδρομές»

Στο τέλος του βίντεο, οι τζιχαντιστές δείχνουν εικόνες από τον άλλο Αμερικανό δημοσιογράφο, τον Στίβεν Σότλοφ. Απειλούν να εκτελέσουν και αυτόν, αν ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν τερματίσει τις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ.

Οι δύο δημοσιογράφοι φορούν πορτοκαλί ένδυμα που θυμίζει αυτό των κρατουμένων στο Γκουαντάναμο.

Η αντίδραση των ΗΠΑ

«Η Υπηρεσία Πληροφοριών λειτουργεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να καθορίσει τη γνησιότητα του βίντεο. Εάν είναι γνήσιο, τότε είμαστε συγκλονισμένοι από την άγρια δολοφονία ενός αθώου Αμερικανού δημοσιογράφου και εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του. Θα δώσουμε περισσότερες πληροφορίες όταν αυτές θα είναι διαθέσιμες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News