default-image

Μαζική απόβαση στην Κρήτη το Δεκαπενταύγουστο

Κρήτη
Μαζική απόβαση στην Κρήτη το Δεκαπενταύγουστο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έντονη κινητικότητα εμφανίζεται αυτές τις μέρες και στα λιμάνια της χώρας, μεταξύ αυτών και στο λιμάνι του Ηρακλείου. Η κίνηση εμφανίζεται κυρίως από κόσμο του εσωτερικού, με τους αδειούχους του Δεκαπενταύγουστου να δράττονται της ευκαιρίας για ολιγοήμερες διακοπές σε κάποιο κοντινό προορισμό, με χιλιάδες ταξιδιώτες να επιλέγουν και αυτό το χρόνο την Κρήτη.

Η πληρότητα των ακτοπλοϊκών δρομολογίων με προορισμό την Κρήτη αγγίζει το 80 με 100%. Παρόμοια εικόνα παρουσιάζουν και τα δρομολόγια για τις Κυκλάδες, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τον Αργοσαρωνικό, ενώ κόσμος πάει κι έρχεται και από το λιμάνι του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, στο λιμάνι του Ηρακλείου από τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου έως τώρα έχουν αποβιβαστεί συνολικά 37.791 άτομα, ενώ το ίδιο διάστημα πέρυσι οι αφίξεις από θαλάσσης άγγιξαν μόλις τα 29.127 άτομα. Αρκετοί όμως είναι και εκείνοι που αφήνουν το Ηράκλειο και ταξιδεύουν προς το λιμάνι του Πειραιά, από όπου στη συνέχεια θα μεταβούν σε άλλη περιοχή, καθώς ο αριθμός τους μέχρι και χθες έφτασε περίπου τις 27.000, ενώ πέρυσι το αντίστοιχο διάστημα δεν ξεπέρασαν τις 19.000, γεγονός που αποδεικνύει πως φέτος ταξίδεψαν περισσότεροι.

Ωστόσο οι αφίξεις από θαλάσσης αναμένεται να κορυφωθούν σήμερα 14 Αυγούστου, παραμονή της Παναγίας.

Ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, καθώς στις 16 του μήνα, η κίνηση αναμένεται να πέσει, ενώ από τις 18 Αυγούστου θα σημειωθεί και πάλι μια αύξηση που θα οφείλεται στις επιστροφές των εκδρομέων.

Πάντως, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, οι επιβάτες των πλοίων αναμένεται να ταξιδέψουν με σύμμαχο τον καλό καιρό, αφού τις ημέρες αυτές θα επικρατήσει καύσωνας. Κι άλλα όμως νησιά θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον των Ελλήνων παραθεριστών λίγο πριν την εκπνοή του καλοκαιριού, ενώ πολλοί παραθαλάσσιοι προορισμοί θα γεμίσουν ασφυκτικά κόσμο και θα υποδεχτούν τις τελευταίες ορδές τουριστών. Αυτοί είναι μεταξύ άλλων οι Τήνος, Πάτμος, Σαντορίνη, Πάργα, Ναύπλιο, Σκιάθος, Χανιά, Αγία Μαρίνα, Αίγινα, Μύκονος, Θάσος, Πάφος, Τολό, Νικιάνα, Σκόπελος, Νέος Μαρμαράς, Χαλκιδική, Σπέτσες, Ζάκυνθος, Λευκάδα και Πάρος. Ταυτόχρονα πρέπει να σημειωθεί πώς τις ημέρες αυτές το Λιμενικό είναι σε αυξημένη επιφυλακή για τη διευκόλυνση των εκδρομέων και συμβουλεύει αυτούς που πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο να φτάνουν μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους των λιμανιών, ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται και η Τροχαία για την ομαλή κυκλοφορία των εκδρομέων στους δρόμους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News