default-image

Γιούχαραν τον υφυπουργό στο ΠΑΓΝΗ - Επίσκεψη χωρίς ουσία (video)

Κρήτη
Γιούχαραν τον υφυπουργό στο ΠΑΓΝΗ - Επίσκεψη χωρίς ουσία (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλίμα έντασης, φραστικές αντιπαραθέσεις και αποδοκιμασίες οδήγησαν σε φυγή τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας ματαιώνοντας την επίσκεψη του στο ΠΑΓΝΗ , όπου εργαζόμενοι και άλλοι πολίτες του επεφύλαξαν θερμή υποδοχή.

Μάταια ο Λεωνίδας Γρηγοράκος προσπάθησε να κατευνάσει τις αντιδράσεις διαβεβαιώνοντας πως η αξιολόγηση, που αποτελεί κόκκινο πανί για τους εργαζομένους. Ο υπουργός δεν κατάφερε καν να περάσει το κατώφλι του νοσοκομείου.

"Άτακτη φυγή"

Οι εργαζόμενοι τον ξεπροβόδισαν με αποδοκιμασίες μέχρι την πύλη του νοσοκομείου χαρακτηρίζοντας την ηγεσία του υπουργείου υγείας ανεπιθύμητη.

Μπλοκ εργαζομένων περίμενε όμως τν κ Γρηγοράκο και στο Βενιζέλειο, ωστόσο ο αναπληρωτής υπουργός ματαίωσε την επίσκεψη του και στα δυο νοσοκομεία. Ο κ. Γρηγοράκος χαρακτήρισε αδικαιολόγητες τις αντιδράσεις των εργαζομένων υπογραμμίζοντας ότι αρνήθηκαν τον δημοκρατικό διάλογο σε διαφορετική περίπτωση θα τους είχε εξηγήσει πως η αξιολόγηση σε καμία περίπτωση δεν σηματοδοτεί απολύσεις.

Η συνάντηση του κ Γρηγοράκου με τις διοικήσεις των δυο νοσοκομείων πραγματοποιήθηκε λίγο αργότερα σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου .

Τον υποδέχτηκαν με πανό

Την υπόσχεση ότι η ομαλοποίηση της λειτουργίας του νοσοκομείου της Ιεράπετρας θα συζητηθεί και θα διασφαλιστεί σε ευρεία σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα στις 5 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, απέσπασαν εργαζόμενοι και εκπρόσωποι τη επιτροπής αγώνα που συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή υπουργό υγείας.

Ο κ. Γρηγοράκος διαβεβαίωσε ότι με τη νομοθετική ρύθμιση που πέρασε χθες από τη βουλή παρατείνεται η θητεία των επικουρικών γιατρών για έξι ακόμη μήνες ενώ αν ο γιατρός που στελεχώνει τη χειρουργική κλινική του νοσοκομείου Ιεράπετρας αποχωρήσει, όπως έχει ζητήσει, θα αντικατασταθεί άμεσα από άλλο.

Μέλη της επιτροπής αγώνα είχαν κάνει νωρίτερα την εμφάνιση τους στη είσοδο των γραφείων της 7ης ΥΠΕ όπου εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για την υποστελέχωση και απαξίωση του νοσοκομείου Ιεράπετρας σε ήρεμο και συναινετικό κλίμα

Η συνάντηση του υφυπουργού με την αντιπροσωπεία

Η οργή για την υποβάθμιση του νοσοκομείου Ιεράπετρας "ξεχειλίζει"

Επίσκεψη χωρίς ουσία!

Στη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο κ.Γρηγοράκος με τους εκπροσώπους της 7ης ΥΠΕ και τους διοικητές των νοσοκομείων  όπως έγραψε το neakriti.gr ,έγινε αποδέκτης απανωτών επισημάνσεων για το σοβαρό αντίκτυπο που έχουν οι ελλείψεις προσωπικού στη λειτουργία των νοσοκομείων του νησιού τα οποία στενάζουν υπό το βάρος των ασθενών που πρέπει να περιθάλψουν . Ο ίδιος ανακοίνωσε εκατοντάδες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε όλη την Ελλάδα μέχρι το τέλος του έτους, χωρίς ωστόσο να εξειδικεύσει τον αριθμό του προσωπικού που θα λάβουν μέσα από αυτή τη διαδικασία τα νοσοκομεία της Κρήτης.

Οι διαδοχικές επαφές στη ΔΥΠΕ Κρήτης

Χωρίς απαντήσεις για θέματα που "καίνε"

Ο κ. Γρηγοράκος απέφυγε να απαντήσει ουσιαστικά στα ερωτήματα για το τι προοιωνίζουν οι συγχωνεύσεως κλινικών στο ΠΑΓΝΗ όσο και το λουκέτο στη μονάδα εξωσωματική γονιμοποίησης

Της Έλλης Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News