default-image

Πρώτη η Κρήτη στις ξενοδοχειακές επενδύσεις

Κρήτη
Πρώτη η Κρήτη στις ξενοδοχειακές επενδύσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

  Πρώτη φαίνεται ότι «έπιασε» το μήνυμα της τουριστικής ανάκαμψης η Κρήτη, βάζοντας στο πρόγραμμα νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις, με στόχο τη βελτίωση των υποδομών της και την προσέλκυση περισσότερων, και κυρίως υψηλότερου εισοδηματικού επιπέδου, τουριστών.

Όπως αναφέρει το capital.gr το στίγμα δίνει η πρόσφατη επένδυση της Grecotel. Ο όμιλος εγκαινίασε τη Δευτέρα το Caramel Boutique Resort, 6 χλμ. από την πόλη του Ρεθύμνου, μπροστά σε παραλία οκτώ μιλίων, με τη μονάδα να αποτελείται από 71 σουίτες και βίλλες, ενώ πρόσφατα άρχισε να λειτουργεί το ξενοδοχείο 5 αστέρων με τη νέα επωνυμία White Palace Grecotel Luxury Resort (πρώην Εl Greco)… δύο επενδύσεις ύψους 10 εκατ. ευρώ.

Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει η επένδυση ύψους 267,7 εκατ. ευρώ «Ιτανος Γαία» στο Λασίθι της Κρήτης από τη βρετανική εταιρεία Loyalward Ltd, θυγατρική του ομίλου Minoan. Σύμφωνα με το σχεδιασμό, το τουριστικό συγκρότημα, που μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει τη δημιουργία τριών ξενοδοχείων και ενός γηπέδου γκολφ και θα απευθύνεται ως επί το πλείστον σε luxury επισκέπτες, αναμένεται να λειτουργήσει το αργότερο μέχρι το 2017, ανεβάζοντας αισθητά το ξενοδοχειακό προφίλ της Κρήτης.

Την επόμενη χρονιά επίσης είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από τον όμιλο της Dolphin Capital Investors το τρίτο ξενοδοχείο της Ηilton στην Ελλάδα, σε μια έκταση 3 χιλ. στρεμμάτων στη Σητεία.

Στο πρόγραμμα μπαίνει και ο εκσυγχρονισμός του Porto Rethymno στο Ρέθυμνο από τον όμιλο «Aquila Hotels and Resorts» της οικογένειας Δασκαλαντωνάκη. Ο όμιλος ανακαίνισε πέρσι το ιστορικό Atlantis Hotel στο κέντρο του Ηρακλείου, το οποίο είχε κλείσει τον Οκτώβριο του 2010, επενδύοντας 7 εκατ. ευρώ.

Τα project δεν σταματούν εδώ. Η διεθνής αλυσίδα Carlson Rezidor Group έχει υπογράψει σύμβαση franchise με την ιδιοκτήτρια εταιρεία του ξενοδοχείου Minos Imperial Luxury Beach Resort and Spa, που βρίσκεται στην περιοχή Μίλατος στο Λασίθι. Η μονάδα θα μετονομασθεί από το 2016 σε Radisson Blu Beach Resort.

Στον επενδυτικό νόμο εντάχθηκε επίσης ο εκσυγχρονισμός ξενοδοχειακής μονάδας τριών αστέρων με δυναμικότητα 223 κλινών στη περιοχή Μάλλια,  η οποία παράλληλα θα αναβαθμιστεί στην κατηγορία των 5 αστέρων. Η επένδυση είναι ύψους 1 εκατ. ευρώ και αφορά  στο ξενοδοχείο Sunny Beach ιδιοκτησίας της εταιρείας Θεόφιλος Σουρανάκης Α.Ε. Αναβάθμιση και για το τεσσάρων αστέρων Irini Mare, 4 αστέρων, ιδιοκτησίας της επιχείρησης Γ. Μηλολιδάκης Α.Ε., που βρίσκεται στο Δήμο Αγίου Βασιλείου. Ο προϋπολογισμός της επένδυσης θα φθάσει σε 3 εκατ. ευρώ και εκτός από τον εκσυγχρονισμό της υποδομής θα γίνει και επέκτασή της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News