Ειδήσεις

Χτύπησαν με αιχμηρό αντικείμενο το κεφάλι ενός κουταβιού

Ένα κουταβάκι μόλις 1,5 μηνών εντοπίστηκε στην πλατεία του χωριού Μεταμόρφωση στην Κοζάνη με βαθύ τραύμα στο κεφάλι του που προήλθε από χτύπημα με αιχμηρό εργαλείο, πιθανότατα μπαλτά ή τσεκούρι.

Εθελοντές του Φιλοζωικού Σωματείου Κοζάνης "ΑΓΓΙΖΩΟ" μετέφεραν το κακοποιημένο κουταβάκι σε κτηνίατρο, ο οποίος σοκαρίστηκε από την βάρβαρη αυτή κακοποίηση που υπέστη ένα πλασματάκι μόλις 3 κιλών, λέγοντας ότι αυτός που σήκωσε το χέρι του και χτύπησε με τόσο μένος το κεφάλι του είναι σίγουρα επικίνδυνος.

Το κουτάβι έφερε σοβαρά τραύματα στο λαιμό, στο κεφάλι και στο αυτί του και παρά τον πόνο του αυτό κουνούσε την ουρά στους εθελοντές του «ΑΓΓΙΖΩΟ» που το διέσωσαν.

Χθες το βράδυ υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και σήμερα αναρρώνει σε προσωρινό σπίτι φιλοξενίας.

Ωστόσο το Σωματείο "ΑΓΓΙΖΩΟ" κάνει έκκληση να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος όπου το κουτάβι θα βρίσκεται σε ήρεμο περιβάλλον, δε θα έρχεται σε επαφή με άλλα ζώα και θα λαμβάνει κανονικά τα φάρμακα του.

Το σωματείο "ΑΓΓΙΖΩΟ" απευθύνει έκκληση και παρακαλεί, όποιον μπορεί, να ανοίξει το σπίτι του σε αυτήν την ψυχούλα για 15 μέρες ώστε να μπορέσει να αναρρώσει σωστά.

Το φρόντιζαν τα παιδιά του χωριού

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τα παιδιά του χωριού Μεταμόρφωση κάλεσαν το Σωματείο "ΑΓΓΙΖΩΟ" για να ενημερώσουν για το κουταβάκι, το οποίο τάισαν και πρόσεχαν μέχρι οι εθελοντές να φτάσουν στην πλατεία και να το μεταφέρουν στον κτηνίατρο. Μάλιστα μάζεψαν και χρήματα για το χειρουργείο που υποβλήθηκε.

Αντιθέτως οι κάτοικοι του χωριού δεν ευαισθητοποιήθηκαν για την βάναυση αυτή κακοποίηση του κουταβιού, αλλά ούτε θορυβήθηκαν από το γεγονός ότι ο δράστης είναι συγχωριανός τους. Περιττό να αναφερθεί ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία μαρτυρία για την ταυτότητα του δράστη.

Καταγγελία στο Α.Τ. Κοζάνης

Το Φιλοζωικό Σωματείο Κοζάνης «ΑΓΓΙΖΩΟ» έκανε σήμερα καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Κοζάνης. Θα επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του χωριού στέλνοντας του και επίσημα επιστολή ώστε να εντοπιστεί ο τόσο επικίνδυνος συγχωριανός τους που δεν δίστασε να χτυπήσει τόσο βίαια ένα κουταβάκι.

«Η μανία του δε θα σταματήσει εδώ. Εκλιπαρούμε όποιον γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει μαζί μας έστω και ανώνυμα για να δώσουμε ένα τέλος σε αυτή την τρέλα. Ευχόμαστε αυτή τη φορά να γίνει κάτι παραπάνω από το να καταριόμαστε και να βρίζουμε το τρισάθλιο αυτό υποκείμενο»,  επισημαίνει το Σωματείο "ΑΓΓΙΖΩΟ".

Σχόλια