default-image

Αναχώρησε από το ταξίδι του στην Κρήτη ο Σαμαράς

Κρήτη
Αναχώρησε από το ταξίδι του στην Κρήτη ο Σαμαράς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναχώρησε ο Αντώνης Σαμαράς, μετά και απο το ταξίδι του '' αστραπή '' στην Κρήτη και στο Καλό Χωριό. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κάτω από άκρα μυστικότητα, συνάντησε τον πρωθυπουργό της Εσθονίας Τάαβι Ρουίβας, που εδώ και μερικές ημέρες έχει γίνει στο πανελλήνιο γνωστός για τις οικογενειακές του διακοπές σε ενοικιαζόμενα δωμάτια των σαράντα ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, ο Αντώνης Σαμαράς, αναχώρησε στις 9 το βράδυ από τη Σητεία, με επιστροφή την Αθήνα. Ο πρωθυπουργός εκμεταλλεύτηκε την παρουσία του Εσθονού πρωθυπουργού στο Λασίθι και υπό το βάρος των ραγδαίων εξελίξεων στην Ουκρανία, των νέων κυρώσεων της Ε.Ε. σε βάρος της Ρωσίας που αποφασίστηκαν σήμερα το απόγευμα και που ενδεχομένως να έχουν συνέπειες στις εξαγωγές και των ελληνικών προϊόντων, τις δραματικές εξελίξεις σε Γάζα και Λιβύη όπου υπάρχουν και Εσθονοί πολίτες, τους οποίους ενδεχομένως το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό να αναλάβει να απομακρύνει μαζί με τους Έλληνες, που αυτή την ώρα εκκενώνουν την πρεσβεία της Λιβύης, αλλά και ο αντίκτυπος της νέας χρεωκοπίας της Αργεντινής, ήταν στο τραπέζι της ολιγόωρης μεταξύ τους συζήτησης για την οποία ο πρωθυπουργός ζήτησε να μείνει αυστηρά ιδιωτική.

Οι δύο άνδρες δεόπνησαν σε εστιατόριο που είχει κλειστεί για το σκοπό της επίσκεψης "αστραπή" Σαμαρά, τον οποίο συνόδευε και η σύζυγός του. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Εσθονός πρωθυπουργός Τάαβι Ρουίβας, έχουν ιδιαίτερη φιλία που κρατά περισσότερο από δύο χρόνια και πριν καν αναλάβει καθήκοντα ο Εσθονός ομόλογός του. Με βάση τις ραγδαίες εξελίξεις στον ευρωπαϊκό χώρο και την νοτιοανατολική Μεσόγειο και με αφορμή την παρουσία του Εσθονού πρωθυπουργού στο Λασίθι, ο Αντώνης Σαμαράς άδραξε την ευκαιρία γι' αυτό το ταξίδι "αστραπή" στην Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι μόνοι που είχαν ειδοποιηθεί εγκαίρως ήταν οι απαραίτητες δυνάμεις της αστυνομίας για την γρήγορη και ασφαλή μετάβαση του Αντ. Σαμαρά στο Λασίθι και την επίσης ταχύτατη επιστροφή του στο αεροδρόμιο της Σητείας, με την οποία θα ολοκλήρωσε το ταξίδι αστραπή στο νησί μας.

Του Γιώργου Σαχίνη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News