default-image

ΠΟΥ: Στους 729 οι νεκροί από τον ιό Έμπολα στη Δ. Αφρική

Κόσμος
ΠΟΥ: Στους 729 οι νεκροί από τον ιό Έμπολα στη Δ. Αφρική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στους 729 έφθασε ο αριθμός των θυμάτων από την επιδημία του ιού Έμπολα που έχει ξεσπάσει στη Δυτική Αφρική, όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Ο αριθμός αυξήθηκε, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, μετά από 57 θανάτους μεταξύ 24 και 27 Ιουλίου σε Γουινέα, Λιβερία, Νιγηρία και Σιέρα Λεόνε.

Φόβοι για εξάπλωση του Έμπολα πέρα από την Αφρική

Παράλληλα ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι οι αρχές της Νιγηρίας έχουν βρει 59 ανθρώπους οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με Αμερικανό πολίτη ο οποίος πέθανε την περασμένη εβδομάδα από τον ιό Έμπολα και ο οποίος είχε ταξιδέψει στη Λιβερία μέσω Τόνγκο και Γκάνα.

Μέτρα από Κένυα και Αιθιοπία

Στο μεταξύ η Κένυα και η Αιθιοπία, όπου βρίσκονται δύο από τα σημαντικότερα αεροδρόμια της Αφρικής, ανακοίνωσαν σήμερα ότι εντείνουν τα μέτρα που λαμβάνουν για να αποφευχθεί η εξάπλωση του Έμπολα στο έδαφός τους.

Το Εθνικό Κέντρο Αντιμετώπισης Καταστροφών της Κένυας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η «υπηρεσία υγείας των λιμένων (η οποία είναι επίσης αρμόδια για τους αερολιμένες) έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού και (ότι) τα μέτρα παρακολούθησης έχουν αυξηθεί στα σημεία ελέγχου στα σύνορα ώστε να περιοριστεί κάθε ενδεχόμενη απειλή (εξάπλωσης) της ασθένειας» στην κενυατική επικράτεια.

Μέσω του διεθνούς αεροδρομίου Τζόμο Κενυάτα στο Ναϊρόμπι μετακινούνται περίπου 19.000 επιβάτες την ημέρα, από και προς περίπου πενήντα χώρες της Αφρικής, της Ευρώπης, της Ασίας και της Μέσης Ανατολής.

Εξάλλου η αιθιοπική εθνική εταιρεία αερομεταφορών Ethiopia Airlines, η οποία εξυπηρετεί 81 διεθνείς προορισμούς - στην Αφρική, στην Ευρώπη, στην Ασία, στη Μέση Ανατολή και στην Αμερική - ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι έχει λάβει «έκτακτα μέτρα προφύλαξης σχετικά με την επιδημία του Έμπολα».

«Μια αυστηρή και ειδική επιτήρηση ισχύει για όλες τις πτήσεις από τη δυτική Αφρική που φθάνουν στο αεροδρόμιο της Αντίς Αμπέμπα», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Η μη κυβερνητική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα θεωρεί ότι η επιδημία του Έμπολα είναι πλέον «εκτός ελέγχου» και προειδοποιεί πως υπάρχει «πραγματικός κίνδυνος να δούμε και άλλες χώρες να πλήττονται» από τον ιό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News