default-image

Ανάσυρση νεκρών μέσα από τόνους λάσπης στην Ινδία

Κόσμος
Ανάσυρση νεκρών μέσα από τόνους λάσπης στην Ινδία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη με τον χρόνο συνεχίζουν να δίνουν οι διασώστες, προκειμένου να εντοπίσουν επιζώντες ορεινού οικισμού, ο οποίος θάφτηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης κάτω από τόνους λάσπης και χώματος στο δυτικό τμήμα της Ινδίας.

Με φτυάρια στα χέρια και με την καταλυτική συνδρομή τεσσάρων εκσκαφέων, τα σωστικά συνεργεία εργάζονται χωρίς σταματημό στο χωριό Μαλίν, περίπου 60 χλμ. από την πόλη Πούνε (επαρχία Μαχαράστρα).

 Όπως μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, τουλάχιστον 21 άνθρωποι έχουν ανασυρθεί νεκροί, ενώ εκατοντάδες παραμένουν εγκλωβισμένοι. Ήδη εκφράζονται φόβοι πως η λάσπη έχει «καταπιεί» ακόμη 200 κατοίκους, γι' αυτό και θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί μέσα στις επόμενες ώρες.

Η επιχείρηση πραγματοποιείται κάτω από αντίξοες συνθήκες, καθώς η βροχή δεν σταματάει στιγμή. Εκτιμάται πως περίπου 40 σπίτια -στην πλειονότητά τους πλίνθινα- θάφτηκαν λόγω κατολίσθησης, ενώ αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως μόνο το κτήριο του σχολείου δεν έπαθε το παραμικρό.

Μέχρι στιγμής 10 άνθρωποι έχουν εντοπιστεί ζωντανοί. Σύμφωνα με το BBC, χρειάστηκαν πολλές ώρες μέχρι να ειδοποιηθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες για το τραγικό συμβάν, ενώ ένας ακόμη ανασταλτικός παράγοντας για την έγκαιρη επέμβαση των σωστικών συνεργείων ήταν οι εκτεταμμένες ζημιές -από την κατολίσθηση- στο τοπικό οδικό δίκτυο.

Οι κατολισθήσεις αποτελούν συχνό φαινόμενο σε διάφορες περιοχές της Ινδίας κατά τη διάρκεια των Μουσώνων (Ιούνιος-Σεπτέμβριος). Κάθε χρόνο εκατοντάδες άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις ολόκληροι οικισμοί χτίζονται σε σαθρό έδαφος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News