Ειδήσεις

Κατεδαφίστηκε το ακίνητο στη Μεγάλου Αλεξάνδρου

Ένα σπουδαίο έργο που ταυτόχρονα αποτελεί μια από τις σημαντικότερες πλέον Σύγχρονες Αστικές Οδικές Αρτηρίες της πόλης του Ηρακλείου, η Ανάπλαση της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου, προχωρά πλέον με γοργούς ρυθμούς μετά την κατεδάφιση σήμερα του ακινήτου που θα επιτρέψει την εκτέλεση των εργασιών.

Τις εργασίες κατεδάφισης παρακολούθησε ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης που συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής οι οποίοι του εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη διάνοιξη ενός σημαντικού για την κυκλοφορία που θα συνδέει το Μασταμπά (Οδός Μνησικλή, Ιερολοχιτών) με την Λεωφόρο Κνωσού στο ύψος του Μπεντεβή όπου θα γίνει ο μεγάλος κόμβος (Μινωική Ασπίδα).

Όπως δήλωσε ο κ. Κουράκης η νέα Λεωφόρος μεταμορφώνεται Λειτουργικά, περιβαλλοντικά και αισθητικά μετά και τις μεγάλες διανοίξεις που πραγματοποιήθηκαν από το Δήμο Ηρακλείου ακόμη και με την κατεδάφιση κατοικιών σε εφαρμογή του Σχεδίου Πόλης.

«Προχωρούμε στην ανάπλαση της Νέας Λεωφόρου επεσήμανε, ώστε να αποδώσουμε στους πολίτες ένα σύγχρονο λειτουργικό αστικό δρόμο, αισθητικά και περιβαλλοντικά αναβαθμισμένο με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά αφού θα φυτευτούν 400 μεγάλα δέντρα αλλάζοντας την εικόνα μιας ολόκληρης περιοχής και αναβαθμίζει την ποιότητά ζωής.

Τι προβλέπεται για την Ανάπλαση της Λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου

Η ανάπλαση της Μ. Αλεξάνδρου που έχει πλάτος 12 μέτρα προβλέπει την κατασκευή νέων πεζοδρομίων, φυτεύσεις δέντρων, υποδομές για εξυπηρέτηση ατόμων με ειδικές ανάγκες, θα τοποθετηθεί νέος ηλεκτροφωτισμός κ.ά.

Αναλυτικά προβλέπεται:

u Πλήρης ανακατασκευή του ασφαλτοτάπητα της Λεωφόρου αλλά και στις κάθετες οδούς για την προσαρμογή τους με την Μ. Αλεξάνδρου

u Κατασκευή νέων Πεζοδρομίων 1,80 επί 3,60 με έγχρωμες αντιολισθητικές τσιμεντόπλακες

u Δημιουργία δεντροστοιχιών με φυτεύσεις 400 μεγάλων δέντρων και άλλων φυτών και κατασκευή νησίδων Πρασίνου

u Στις γωνίες των πεζοδρομίων και σε επιλεγμένα σημεία κάθετα προς το μήκος των πεζοδρομίων κατασκευάζονται ράμπες ΑΜΕΑ

u Αστικός εξοπλισμός που αποτελείται από παγκάκια, απορριματοδέτες, κλπ

u Τοποθέτηση εμποδίων στάθμευσης στα σημεία που πρέπει για την παρεμπόδιση της παράνομης στάθμευσης (ράμπες ΑΜΕΑ κλπ.).

u Τοποθέτηση νέων φωτιστικών

u Δίκτυα ύδρευσης και όμβριων υδάτων

Σχόλια