Ειδήσεις

Ηράκλειο: Σήμερα η διπλή δημοτική συνεδρίαση

Η έγκριση ισολογισμού για το 2013 και τυπικά περισσότερα θέματα που αποτελούν ανοιχτές εκκρεμότητες, κυρίως σε επίπεδο τεχνικών έργων και παρεμβάσεων, θα τεθούν επί τάπητος σήμερα σε δυο διαδοχικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου.

Η αρχή θα γίνει στις 2 το μεσημέρι, με την ειδική συνεδρίαση για την έγκριση απολογισμού ισολογισμού και των αποτελεσμάτων χρήσης έτους 2013.

Μία ώρα μετά, στις 3, έχει προγραμματιστεί η δεύτερη συνεδρίαση με ατζέντα ημερήσιας διάταξης τυπικά κυρίως θέματα που επείγουν: Είτε σε ό,τι αφορά τροποποιήσεις προϋπολογισμού, είτε σε παρατάσεις προθεσμιών, εξέταση ενστάσεων, ακόμα και υποκατάσταση αναδόχων εργολάβων, όπως συμβαίνει στην περίπτωση του έργου της ανέγερσης νέου βρεφονηπιακού σταθμού επί της οδού Λουδοβίκου Παστέρ, προϋπολογισμού 2,8 εκατ. ευρώ. Ο αρχικός ανάδοχος του έργου δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και έχει απευθύνει αίτημα υποκατάστασης, με απαλλαγή του, από άλλο ανάδοχο.

Το Συμβούλιο θα κληθεί να αποφανθεί επί ενστάσεων για άλλα τεχνικά έργα. Μεταξύ των θεμάτων ημερήσιας διάταξης περιλαμβάνεται και ο κανονισμός εκδόσεων για τη Βικελαία Βιβλιοθήκη.

Σχόλια