default-image

Στο χέρι του η πρόκριση

Ποδόσφαιρο
Στο χέρι του η πρόκριση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τη "λευκή" ισοπαλία στις αποσκευές του επιστρέφει από το Βέλγιο ο Παναθηναϊκός καθώς έμεινε στο 0-0 με τη Σταντάρ  Λιέγης στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση  για τον γ' προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Ένα αποτέλεσμα που δίνει προβάδισμα πρόκρισης στους "πράσινους" με δεδομένο ότι στον επαναληπτικό της επόμενης εβδομάδας θα έχουν στο πλευρό τους και τον κόσμο τους.

Η πρώτη καλή στιγμή για την Σταντάρ ήρθε στο 16'. Διπλή ευκαιρία με τον Τριανταφυλλόπουλο να προλαβαίνει αρχικά και εν συνεχεία το σουτ του Μπιά να κοντράρει στον Σίλντενφελντ. Ο Παναθηναϊκός απάντησε στο 21' με τον Μπεργκ αλλά το πλασέ του Σουηδού από καλή θέση έφυγε άουτ. Στο 26' ο Κοτστόλης πρόλαβε προ του Εζεκιέλ.

Οι πράσινοι είχαν και αυτοί με την σειρά τους μια διπλή ευκαιρία στο 30' όταν ο Νάνο από μακριά έπιασε ένα δυνατό σουτ με τον Καβασίμα να διώχνει αρχικά και εν συνεχεία το σουτ του Ζέκα κόντραρε στον Βαν Νταμ και έφυγε κόρνερ. Το ημίχρονο έκλεισε με μια ευκαιρία της Σταντάρ όταν σε ωραία αντεπίθεση ο Ντε Καμάργκο από πλάγια αριστερά με μονοκόμματο σουτ ανάγκασε τον Κοτσόλη να πέσει στην αριστερή του γωνία και να διώξει.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές και ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά ενώ έκλεισε τους διαδρόμους προς την περιοχή του. Στο 52' ο Ζέκα από πλάγια δεξιά είδε εκτός εστίας τον Καβασίμα έκανε την σέντρα σουτ αλλά ο γκολκίπερ της Σταντάρ έδιωξε. Τέσσερα λεπτά αργότερα ωραίο ένα-δυο Λαγού, Ατζαγκούν, Πέτριτς με τον Κροάτη να μην σουτάρει από πλεονεκτική θέση αλλά να προσπαθεί να πασάρει και να χάνει την ευκαιρία.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του παιχνιδιού άνηκε στον Παναθηναϊκό και ήταν στο 64' όταν σε μια εκτέλεση φάουλ και αδράνεια της άμυνας της Σταντάρ να απομακρύνει η μπάλα έφτασε στον Σίλντενφελντ με τον Κροάτη να γυρνάει όμορφα και να πιάνει έναν κεραυνό που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Καβασίμα. Στο επόμενο λεπτό οι πράσινοι αναπτύχθηκαν όμορφα από τα αριστερά με τον Ατζαγκούν τελικό αποδέκτη της μπάλας αλλά ο άσος από την Νιγηρία δεν πλάσαρε σωστά.

Ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο μέρος έκλεισε τα κενά στην άμυνα και είναι χαρακτηριστικό ότι οι γηπεδούχοι απείλησαν μόλις σε μια στιγμή. Ήταν το 72' όταν σε γύρισμα από τα δεξιά ο Ντε Καμάργκο έπιασε ένα γυριστό άουτ αλλά ο Κοτσόλης έδιωξε σε κόρνερ. Οι πράσινοι είχαν δυο καλές ευκαιρίες ακόμα στο 85' και στο 89' με διαδοχικά σουτ του Κλωναρίδη που έφυγαν έξω. Η τελευταία φάση της αναμέτρησης άνηκε στους γηπεδούχους με τον Εζεκίελ να βγαίνει τετ α τετ αλλά ο Κουτρουμπής με καταπληκτικό σπριντ και τάκλιν έσωσε την μπάλα.

ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ: Καβασίμα, Τεσέιρα, Σιμάν (61' Μποκού), Σταμ (87' Μίλετς), Ντε Καμάργκο, Καρσελά, Αρσλανάγκιτς, Βαν Νταμ, Εζεκιέλ, Μαρκέ, Μπιά (82' Εμπομπό).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ:  Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Νάνο, Μέντες (70' Καρέλης), Ζέκα, Λαγός, Ατζαγκούν (85' Κλωναρίδης), Πέτριτς (64' Πράνιτς), Μπεργκ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News