default-image

Αγωνιώδεις έρευνες για την 77χρονη ασθενή

Κρήτη
Αγωνιώδεις έρευνες για την 77χρονη ασθενή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ύστατη προσπάθεια για τον εντοπισμό και τη διάσωση της 77χρονης Βούλας Ξενοκτιστάκη, που έχει χαθεί από την Δευτέρα,καταβάλουν κλιμάκια της ΕΜΑΚ της Αστυνομίας και εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού που σαρώνουν από το μεσημέρι τις αγροτικές τοποθεσίες από τον Καρτερό μέχρι τη Νέα Αλικαρνασσό.

Ο χρόνος κυλά αντίστροφα για τη ζωή και την υγεία της 77χρονης ασθενούς, η οποία πάσχει από Αλτσχαιμερ και δεν έχει λάβει τη φαρμακευτική της αγωγή. Η αγωνία των συγγενών της, που είδαν τις μέρες να περνούν χωρίς κανένα ίχνος της, έφτασε στο κατακόρυφο.

Σήμερα, η Ασφάλεια Ηρακλείου ζήτησε τη συνδρομή της ΕΜΑΚ και των Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών του Ερυθρού Σταυρού σηματοδοτώντας μια γιγαντιαία κινητοποίηση για τον εντοπισμό της.

Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ με σκύλο ανιχνευτή ανέλαβε την έρευνα στην περιοχή του Μέσα Καρτερού, όπου επιχειρούν και εποχούμενες περιπολίες από κλιμάκια της ΟΠΚΕ Ηρακλείου.

Κλιμάκια του Ερυθρού σταυρού ανέλαβαν το έργο της έρευνας κατά μήκος της οδού από τον Καρτερό έως και τη Νέα Αλικαρνασσό. Οι διασώστες ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή τα κοντινά ρέματα και τις αγροτικές περιοχές.

Η Βούλα Ξενοκτιστάκη εξαφανίστηκε το πρωί της Δευτέρας όταν έφυγε από το σπίτι της στο Καρτερό Ηρακλείου. Σύμφωνα με τους συγγενείς της φορούσε γαλάζιο εμπριμέ φόρεμα.

Συγκεχυμένες πληροφορίες πολιτών που ερευνήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες ανέφεραν ότι την είδαν είτε στη Νέα Αλικαρνασσό είτε στην περιοχή της Ελιάς.

της Έλλης Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News