default-image

Ανθρωπιστική τραγωδία δίχως τέλος στη Γάζα

Ανθρωπιστική τραγωδία δίχως τέλος στη Γάζα

Επείγουσα έκκληση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για βοήθεια  - Άμαχος πληθυσμός και ιατρικό προσωπικό τα θύματα των βομβαρδισμών.

Η αίθουσα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου Αλ Σίφα, στη Γάζα, κατακλύζεται από γυναίκες και παιδιά. Άμαχος πληθυσμός και ιατρικό προσωπικό, παγιδευμένοι στην αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας, βομβαρδίζονται.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα γινόνται μάρτυρες των σφοδρών επιθέσεων  και επισημαίνουμε ότι από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης «Προστατευμένη Παρυφή» (Protective Edge) στη Λωρίδα της Γάζας, η πλειοψηφία των νεκρών και των τραυματιών είναι άμαχοι και ιατρικό προσωπικό.

"Στην αίθουσα ανάνηψης των επειγόντων περιστατικών, οι μισοί ασθενείς που ήταν σε σοβαρή κατάσταση έχασαν τη ζωή τους μέσα σε λίγα λεπτά και οι άλλοι μισοί έπρεπε να υποβληθούν σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση», δήλωσε η Οντρεί Λάντμαν, ιατρική συντονίστρια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στη Γάζα.

Δύο αδελφάκια, οκτώ και τεσσάρων ετών, βρίσκονται ξαπλωμένα πλάι-πλάι στη μονάδα εντατικής θεραπείας εγκαυμάτων του Αλ Σίφα έχοντας υποστεί σοβαρά εγκαύματα που προκλήθηκαν από έναν πύραυλο που χτύπησε το σπίτι τους.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα καλούν το Ισραήλ να σταματήσει τους βομβαρδισμούς αμάχων και να σεβαστεί την ασφάλεια του ιατρικού προσωπικού και τις ιατρικές εγκαταστάσεις. Σε νοσοκομείο, ομάδες της οργάνωσης γίνανε μάρτυρες δύο διασωστών που έχασαν τη ζωή τους κι άλλους δύο να τραυματίζονται στην προσπάθειά τους να περισυλλέξουν τραυματίες από την Ας Σουτζαιβέ. Επιπλέον μέλη του προσωπικού των Γιατρών Χωρίς Σύνορα που επέβαιναν σε ένα όχημα, το οποίο έφερε εμφανώς τα διακριτικά της οργάνωσης, είδαν μια αεροπορική βόμβα να εκρήγνυται  σε απόσταση  μόλις 300 μέτρων, ενώ οι Ισραηλινές αρχές είχαν νωρίτερα εγγυηθεί για την ασφαλή μετακίνηση του προσωπικού μας από το σημείο διέλευσης των συνόρων Ερέζ προς την πόλη της Γάζας.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα εργάζονται στη Γάζα για περισσότερα από 10 χρόνια, παρέχοντας ιατρική, χειρουργική και ψυχολογική φροντίδα. Στην κρίση των τελευταίων ημερών, οι ιατρικές ομάδες άγρυπνες, υποστηρίζουν το νοσοκομείο Αλ Σίφα στη Γάζα. Με μία πλήρη χειρουργική ομάδα, με ιατρικό εξοπλισμό και προμήθειες έκτακτης ανάγκης προσπαθούμε να σώσουμε τους τραυματισμένους πολίτες.

Η υποστήριξή σας έχει ζωτική σημασία.

Η δωρεά σας μπορεί να κρατήσει τους ανθρώπους που πολιορκούνται ανελέητα, στη ζωή.  

Κάνε μια δωρεά σήμερα στον ειδικό λογαριασμό των Γιατρών Χωρίς Σύνορα:

• Μέσω τράπεζας

Alpha Bank: IBAN GR87 0140 1040 1040 0278 6014 374

• Μέσω Ίντερνετ στο http://support.msf.gr/gaza

• Μέσω σταθερού τηλεφώνου ΟΤΕ: 901 11 153 153

(€3,69 / κλήση, ΟΤΕ Γραμμή βοήθειας : 801 11 16 500)

• Πληροφορίες  210 5 200 500, www.msf.gr

Με €50 οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα αγοράζουν ιατρικά κιτ* με τα οποία προσφέρουν ιατρική φροντίδα σε 70 ασθενείς για 3 μήνες. Τα κιτ περιέχουν τα απαραίτητα φάρμακα και τον εξοπλισμό προκειμένου το προσωπικό της οργάνωσης να διασφαλίσει την παροχή ιατρικής φροντίδας, ανεξάρτητα από την πρόσβαση ή όχι σε ιατρικές δομές.

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν ως αποτέλεσμα της έκκλησης αυτής θα διατεθούν σε όλα τα υπάρχοντα προγράμματα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στα Παλαιστινιακά εδάφη.

*Γιατροί Χωρίς Σύνορα. Σημείωση: «Για να είμαστε σε θέση να ανταποκρινόμαστε στις επείγουσες κρίσεις αποτελεσματικά, από τα πρώτα κιόλας εικοσιτετράωρα, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα χρησιμοποιούμε προσυσκευασμένα κιτ με ιατροφαρμακευτικό υλικό. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να τα αποστέλλουμε άμεσα σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη προκύψει ανάγκη. Παράλληλα, διασφαλίζουμε ότι θα παραδοθούν σε άριστη κατάσταση και μάλιστα με ένα αρκετά χαμηλότερο κόστος συγκριτικά με το κόστος που απαιτείται για τη διαχείριση της συλλογής φαρμάκων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης. Για τους λόγους αυτούς, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα δε δεχόμαστε φάρμακα ή άλλες δωρεές σε είδος».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News