default-image

Αναβρασμός και στο ΠΑΓΝΗ για την αξιολόγηση

Κρήτη
Αναβρασμός και στο ΠΑΓΝΗ για την αξιολόγηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πάνω κάτω ήρθαν στο "καυτό" μέτωπο της αξιολόγησης στα δύο νοσοκομεία του Ηρακλείου. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, ο διοικητής ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου Νίκος Χαριτάκης υπέκυψε στις πιέσεις και στο τελεσίγραφο του υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη, και πήρε πίσω την αρχική του άρνηση να επιμερίσει ποσοστό 15% επί του συνόλου των εργαζομένων στην κατηγορία της χαμηλής βαθμολόγησης ή αρνητικής κατάταξης, όπως χαρακτηριστικά ορίζεται στο νόμο της αξιολόγησης.

Το γεγονός αυτό έχει σαν συνέπεια περί τους 270 εργαζόμενους στα δύο νοσοκομεία να βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με τη διαθεσιμότητα και στο βάθος την... απόλυση!

Η εξέλιξη, που έχει προκαλέσει θύελλα στις τάξεις των εργαζομένων, δεν επιβεβαιώθηκε, αλλά ούτε διαψεύστηκε από τη διοίκηση των δύο νοσοκομείων. Η πλευρά πάντως των συνδικαλιστών δήλωσε χθες πως το έγγραφο με τον επιμερισμό και του επίμαχου ποσοστού της χαμηλής βαθμολόγησης έχει σταλεί κανονικά στο υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες και με βάση την ενημέρωση που έχουν τα συνδικαλιστικά όργανα, στο έγγραφο που συνέταξε η διοίκηση περιλαμβάνονται 99 εργαζόμενοι του Βενιζέλειου Νοσοκομείου και 170 από το ΠΑΓΝΗ στη λίστα του 15% που συγκεντρώνουν χαμηλή βαθμολόγηση από την αξιολόγηση.

Μετά τα "μαύρα μαντάτα" της διαθεσιμότητας, που απειλεί τους συναδέλφους τους, χθες σήμανε ξεσηκωμός και στα δύο νοσοκομεία. Χθες το πρωί, οι εργαζόμενοι στο Βενιζέλειο προχώρησαν σε στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, αλλά και σε γενική συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Το κλίμα δείχνει πλέον ολοταχώς προς δυναμικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας μέσα στον Αύγουστο...

Έντονος είναι ο αναβρασμός και στο ΠΑΓΝΗ, όπου σήμερα εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων έχουν συνάντηση με τους διευθυντές των υπηρεσιών και τμημάτων του νοσοκομείου, για να δουν πώς θα κινηθούν από 'δω και πέρα.

Και στο ΠΑΓΝΗ υπάρχει έντονη αγανάκτηση. Το κλίμα θυμίζει καζάνι που βράζει, με τους εργαζόμενους να προειδοποιούν πως ενδέχεται να ακολουθήσουν τα χνάρια άλλων εργαζομένων στο Δημόσιο, οι οποίοι, παραλαμβάνοντας τα φύλλα αξιολόγησης, τα γύρισαν πίσω όπως τους παραδόθηκαν. Ή, ακόμα-ακόμα, τα έκαψαν!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News