default-image

Τους προσέλαβαν μέσω ΕΣΠΑ και ακόμα τους χρωστάνε

Κρήτη
Τους προσέλαβαν μέσω ΕΣΠΑ και ακόμα τους χρωστάνε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απλήρωτοι εδώ και 40 ημέρες είναι εκπαιδευτικοί που εργάστηκαν μέσω ΕΣΠΑ στα δημόσια σχολεία τη χρονιά που μας πέρασε. Τα χρήματα που τους οφείλονται δεν είναι πολλά, καθώς δεν έχουν πληρωθεί το υπόλοιπο του Ιουνίου και την αποζημίωση λόγω μη λήψης άδειας. Είναι όμως απαραίτητα για την επιβίωση εργαζομένων που δεν έχουν την πολυτέλεια του μόνιμου μισθού βρέξει-λιάσει.

Το γεγονός καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου "Δ. Θεοτοκόπουλος", ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Έχουμε επισημάνει πολλές φορές πως εκπαιδευτική πολιτική δεν μπορεί να γίνεται μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, καθώς η εθνική εκπαιδευτική πολιτική χτίζεται με εθνικούς πόρους.

Ένα από τα προβλήματα που δημιούργησαν οι συμβάσεις μέσω ΕΣΠΑ στη σχολική χρονιά που μας πέρασε είναι πως σε ορισμένες περιπτώσεις καθυστερούσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα οι πληρωμές των συναδέλφων μας αναπληρωτών, που είχαν προσληφθεί μέσω αυτών των προγραμμάτων.

Το γεγονός αυτό αντιμετωπίζουν εδώ και 40 μέρες συνάδελφοι αναπληρωτές, που υπηρέτησαν το θεσμό της παράλληλης στήριξης, καθώς δεν έχουν πληρωθεί το υπόλοιπο του Ιουνίου και την αποζημίωση λόγω μη λήψης άδειας.

Σε δύσκολες εποχές και με τους ιδιαίτερα χαμηλούς μισθούς των εκπαιδευτικών, γίνεται κατανοητό πως τα χρήματα αυτά είναι απαραίτητα για την επιβίωση των συναδέλφων. Ζητάμε λοιπόν να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την άμεση διευθέτηση του θέματος».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News