Ειδήσεις

Ουρές για το πρόγραμμα φιλοξενίας

Τεράστιο είναι το ενδιαφέρον γονέων για το επιδοτούμενο πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς αλλά και ΚΔΑΠ, με τη σχετική προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων να λήγει την ερχόμενη Δευτέρα 4 Αυγούστου.

Οι θέσεις παιδιών που έχουν εγκριθεί μέσω ΕΣΠΑ για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του δήμου Ηρακλείου είναι 810 θέσεις, ενώ λιγότερες από πέρυσι είναι οι θέσεις στους Ιδιωτικούς Παιδικούς σταθμούς.

"Ψαλιδισμένος" πάντως, είναι και ο συνολικός προϋπολογισμός σε επίπεδο Κρήτης καθώς αυτός ανέρχεται στα 12 εκατομμύρια ευρώ από 13 εκατομμύρια 340.00 ευρώ που ήταν πέρυσι.

"Ανάσα" για χιλιάδες οικογένειες και στην Κρήτη αποτελεί το πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τους δημοτικούς και Ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, με το συνολικό ποσό σε επίπεδο Κρήτης να ανέρχεται στα 12 εκατομμύρια ευρώ ενώ οι εγκεκριμένες θέσεις ανέρχονται στις 5.832.

Συγκεκριμένα, 3.694 είναι οι θέσεις στο Ηράκλειο, 684 στο Λασίθι, 688 στο Ρέθυμνο και 766 στα Χανιά.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα, διαδικασία που μπορεί να γίνει ταχυδρομικά ή με Curier.

Η τελική ανάρτηση των πινάκων των ωφελουμένων ανά δομή και φορέα θα γίνει στις 31 Αυγούστου.

Η επιλογή θα γίνει με μοριοδότηση και κριτήρια, το χαμηλό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, την κατάσταση απασχόλησης, την εργασιακή σχέση, την ανεργία από τον ΟΑΕΔ αλλά και την οικογενειακή κατάσταση.

Της Γεωργίας Μακάκη

Σχόλια