default-image

Μετά την ''αποκάλυψη''... Συμβούλιο Αλιείας

Κρήτη
Μετά την ''αποκάλυψη''... Συμβούλιο Αλιείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά το βίντεο ντοκουμέντο για την παράνομη αλιεία σε περίοδο αναπαραγωγής ψαριών που μετέδωσε πρόσφατα η "ΚΡΗΤΗ ΤV",  στο οποίο καταγράφεται καρέ-καρέ η επιχείρηση εξαφάνισης του θαλάσσιου πληθυσμού, εμπλεκόμενοι φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που σχετίζονται με τον κλάδο.

Η Περιφέρεια Κρήτης, όπως ανακοίνωσε, προχωρά στη σύσταση και λειτουργία άτυπου συμβουλίου αλιείας, στο οποίο θα μετέχουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς και υπηρεσίες ενώ θα εισηγείται μια σειρά παρεμβάσεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Πρωτοβουλίες θα υπάρξουν και για το νέο πονοκέφαλο στις θάλασσες της Κρήτης, τα δηλητηριώδη λαγοκέφαλα, καθώς αποφασίστηκε να εκπονηθεί μελέτη από το ΕΛΚΕΘΕ.

Ταρακούνησε τα… νερά, σε αυτοδιοικητικό επίπεδο,το βίντεο ντοκουμέντο με τη λεηλασία των ψαριών, που πρόβαλε πρόσφατα η "ΚΡΗΤΗ TV", εικόνες που καταδεικνύουν την ανησυχητική μείωση ψαριών από ασυνείδητους που δεν υπολογίζουν το μέλλον του θαλάσσιου οικοσυστήματος αλλά τη τσέπη τους, ρίχνοντας τα δίχτυα τους, την περίοδο αναπαραγωγής ψαριών και σε μικρότερα από τα προβλεπόμενα βάθη.

Η Περιφέρεια Κρήτης προχωρά τώρα στη σύσταση και λειτουργία άτυπου συμβουλίου αλιείας για την αντιμετώπιση της υπεραλίευσης αλλά και άλλων προβλημάτων που απασχολούν τον κλάδο.

Στο άτυπο συμβούλιο θα συμμετέχουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς, όπως ΕΛΚΕΘΕ, ΓΕΩΤΕΕ, τμήμα Βιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης, Λιμεναρχεία, ιχθυολόγοι, επαγγελματίες και ερασιτέχνες αλιείς και ιχθυοπώλες.

Για τα επικίνδυνα και τοξικά ψάρια, τα λαγοκέφαλα,τα οποία αποτελούν τον νέο πονοκέφαλο των ψαράδων στην Κρήτη  αποφασίστηκε να εκπονηθεί μελέτη από το ΕΛΚΕΘΕ.

Της Γεωργίας Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News