default-image

ΗΠΑ: Έχει εξουδετερωθεί το 25% των χημικών (Ηχητικό)

ΗΠΑ: Έχει εξουδετερωθεί το 25% των χημικών (Ηχητικό)

Μέχρι το Σεπτέμβριο αναμένεται να συζητηθεί στην επιτροπή Άαρχους του ΟΗΕ η προσφυγή του ιδρύματος "Μαραγκοπούλου" για τα χημικά και στην οποία αναφέρονται και οι απαντήσεις του Οργανισμού Απαγόρευσης κατά των Χημικών στην εφημερίδα "Νέα Κρήτη" παράλληλα με τις εκπομπές του Ράδιο 9,84.

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους ενάντια στην εξουδετέρωση του χημικού οπλοστασίου της Συρίας στη Μεσόγειο, εμφανίζονται οι ακτιβιστές δια στόματος του καθηγητή Βαγγέλη Πισσία.

Το Αμερικανικό πεντάγωνο και οι ανακοινώσεις περί των Χημικών

Το νευροπαραλητικό αέριο Σαρίν εξουδετερώνεται αυτή την ώρα στο Cape Ray σύμφωνα με την νεώτερη ενημέρωση του Αμερικανικού Πενταγώνου.

Συνολικά μέχρι στιγμής  σύμφωνα με τους ίδιους έχει καταστραφεί το 25% του οπλοστασίου της Συρίας, κατηγορίας 1.

Ερωτηματικά για τη δύναμη της φωνής μας

Τις πολιτικές αδυναμίες μιας χώρας που εκ των πραγμάτων η φωνή των πολιτών της δεν ακούγεται επισημαίνει προχωρώντας ένα βήμα παρά κάτω σήμερα η βιολόγος του "Αρχιπελάγους" Αναστασία Μήλιου μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στο δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη.

Παράλληλα αναφέρει ότι σε καθημερινή βάση από το Αρχιπέλαγος, κατατίθενται  ερωτήσεις αλλά δυστυχώς, χωρίς απαντήσεις αναφορικά με τη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σχολίασε μάλιστα δηκτικά την στάση μεγάλων ανεξάρτητων περιβαλλοντικών οργανώσεων όπως η Greenpeace και η WWF, που συμπτωματικά ή όχι κρατούν εξαιρετικά χαμηλούς τόνους σε μία υπόθεση που κανονικά θα έπρεπε να έχουν βγει μπροστά με θεαματικές κινήσεις όπως αυτές που μας έχουν συνηθίσει στο παρελθόν .

Αντίθετα για τα χημικά στη Μεσόγειο φαίνεται να κινούνται περίπου όπως και οι κυβερνήσεις του Ευρωπαϊκού Νότου, αρκούμενοι σε απλές διαβεβαιώσεις και κυρίως στην έλλειψη πληροφόρησης από τον Οργανισμό Απαγόρευσης των Χημικών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News