default-image

Συνεχίζονται οι ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα

Κόσμος
Συνεχίζονται οι ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεκαέξι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλοι 50 τραυματίστηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης στη διάρκεια νέων αεροπορικών επιδρομών στις κεντρικές και νότιες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Συγκεκριμένα, εννέα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή που πραγματοποιήθηκε σε σπίτι στο στρατόπεδο προσφύγων της αλ-Μπουρέιζ, ενώ ακόμα επτά Παλαιστίνιοι, μέλη της ίδιας οικογένειας, έχασαν τη ζωή τους όταν το σπίτι τους χτυπήθηκε στην πόλη Ράφα.

Στη διάρκεια της νύχτας, ισραηλινά αεροσκάφη, άρματα μάχης και πολεμικά πλοία ενέτειναν τις επιδρομές τους σε διάφορες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας, όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχων ασφαλείας.

Σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο, όπως αναφέρει το naftemporiki.gr, ισραηλινά στρατιωτικά αεροσκάφη εκτόξευσαν την Τρίτη πυραύλους κατά του σπιτιού του Ισμαήλ Χανίγια, ο οποίος είναι αναπληρωτής επικεφαλής του ισλαμιστικού κινήματος της Χαμάς στη Γάζα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς ή θύματα, ενώ ο Χανίγια και η οικογένειά του δεν βρίσκονταν εντός του σπιτιού όταν αυτό καταστράφηκε από τους πυραύλους.

Οι ισραηλινές βόμβες έπεσαν πάνω σε μια ομάδα παιδιών που έπαιζαν σε παιδική χαρά στον καταυλισμό Σάτι, που βρίσκεται στην παραλία, είπε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο γιατρός του νοσοκομείου Σίφα όπου μεταφέρθηκαν οι σοροί.

Παράλληλα νωρίτερα την Τρίτη, το εργοστάσιο ηλεκτρισμού της Γάζας έπαψε να λειτουργεί, όταν δέχθηκε πλήγμα στη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής. Εντωμεταξύ, ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι το ένα πέμπτο των κατοίκων της Γάζας έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Η μία έκρηξη σημειώθηκε χθες στον περίβολο του νοσοκομείου Σίφα στην πόλη της Γάζας, του μεγαλύτερου νοσοκομείου του παλαιστινιακού θύλακα που μέχρι σήμερα είχε γλιτώσει από τους βομβαρδισμούς, ενώ η άλλη σε δημόσιο πάρκο στη βόρεια Γάζα με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον οκτώ παιδιά και δύο ενήλικες και να τραυματιστούν σαράντα άνθρωποι.

Νετανιάχου: «Θα συνεχίσουμε την επιχείρηση με αποφασιστικότητα»

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε ότι οι Ισραηλινοί είναι προετοιμασμένοι για μια «παρατεταμένη εκστρατεία» στη Γάζα, ενώ επεσήμανε ότι για να δοθεί οποιαδήποτε λύση στην κρίση απαιτείται η αποστρατιωτικοποίηση του παλαιστινιακού θύλακα που ελέγχεται από ισλαμιστές της Χαμάς.

Τουλάχιστον 1.100 Παλαιστίνιοι, κυρίως άμαχοι μεταξύ των οποίων και 200 παιδιά, έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες ημέρες από τις επιδρομές των Ισραηλινών στη Γάζα, δήλωσαν Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι.

Η Γάζα στις φλόγες - Παιδιά θύματα των βομβαρδισμών

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός πέντε ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν χθες στη διάρκεια σύγκρουσης με ομάδα ενόπλων Παλαιστινίων που προσπάθησαν να εισχωρήσουν στο Ισραήλ μέσω σήραγγας στο Νάχαλ Οζ, κοντά στα σύνορα με τη Γάζα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ισραηλινός στρατός.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε επίσης ότι οι δυνάμεις του σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο, μέλος της ομάδας των ενόπλων που εισχώρησε στο ισραηλινό έδαφος κοντά στο κιμπούτς του Νάχαλ Οζ, στα σύνορα.

Η Χαμάς από την πλευρά της ανέλαβε την ευθύνη για την επιχείρηση στο Νάχαλ Οζ και υποστήριξε ότι 10 ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκειά της

Η Χαμάς απέρριψε την 24ωρη εκεχειρία που κήρυξε η PLO

Ανθρωπιστική εκεχειρία 24 ωρών κήρυξε η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO), εκεχειρία την οποία απέρριψε λίγο αργότερα η Χαμάς λέγοντας ότι δε θα υπάρξει ηρεμία μέχρι το Ισραήλ να κηρύξει κατάπαυση πυρός.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Haaretz, η PLO κήρυξε μονομερή ανθρωπιστική εκεχειρία για 24 ώρες, με ενδεχόμενο επέκτασής της.

Αξιωματούχος της PLO δήλωσε αρχικά ότι μιλά εκ μέρους της Χαμάς, κάτι που η δεύτερη αρνήθηκε στη συνέχεια.

Με την άρνηση της Χαμάς για κατάπαυση πυρός, η εκεχειρία θεωρείται αδύνατο να εφαρμοστεί. Η παλαιστινιακή οργάνωση χαρακτήρισε την πρόταση της PLO ως λάθος κίνηση.

Όπως αναφέρει tovima.gr, εκπρόσωπος της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας δήλωσε ότι η παλαιστινιακή οργάνωση δεν θα συμφωνήσει σε κατάπαυση πυρός, μέχρι να κάνει το ίδιο το Ισραήλ.

«Εάν επιτευχθεί διεθνής δέσμευση σε μία ισραηλινή συμφωνία για κατάπαυση πυρός, τότε θα το σκεφτούμε» είπε ο Σαμί Αμπού Ζούχρι, λίγο πριν εκπρόσωποι των παλαιστινιακών οργανώσεων Φατάχ, Χαμάς και Ισλαμική Τζιχάντ ταξιδέψουν στο Κάιρο για να συζητήσουν πάνω σε μια αιγυπτιακή πρόταση εκεχειρίας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News