default-image

Στο Πολυτεχνείο Κρήτης το κολυμβητήριο στα Κουνουπιδιανά

Κρήτη
Στο Πολυτεχνείο Κρήτης το κολυμβητήριο στα Κουνουπιδιανά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα χέρια του Πολυτεχνείου Κρήτης πέρασε το κλειστό κολυμβητήριο στα Κουνουπιδιανά Ακρωτηρίου, μετά την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του υφυπουργού Αθλητισμού και του πρύτανη του Ιδρύματος.

Μετά από χρόνια εγκατάλειψης και φθορών στον εξοπλισμό του, σε σύντομο χρονικό διάστημα, αναμένεται να ολοκληρωθούν οι μελέτες, για να αποκατασταθούν οι ζημιές που υπολογίζονται στα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Η άθλια εικόνα εγκατάλειψης και λεηλασίας που παρουσιάζει το κλειστό κολυμβητήριο στα Κουνουπιδιανά Ακρωτηρίου αναμένεται να αλλάξει άρδην.

Οι εγκαταστάσεις περνούν στα χέρια του Πολυτεχνείου Κρήτης, που είχε παραχωρήσει και το οικόπεδο για την ανέγερσή του μετά την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του υφυπουργού Αθλητισμού και του πρύτανη του Ιδρύματος.

Το κλειστό κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι υπέστη σημαντικές λεηλασίες και φθορές τόσο από βανδάλους όσο και από τις άσχημες καιρικές συνθήκες όπως τον χειμώνα του 2013 που από την κακοκαιρία είχε αποκολληθεί μέρος της μεταλλικής σκεπής του κτιρίου.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός κατά τις δηλώσεις τόνισε πως «ήταν στόχος για τον ίδιο να λειτουργήσει κάποια στιγμή η εγκατάσταση και να μη ρημάζει».

Το κολυμβητήριο μετά την αποκατάσταση των φθορών που αγγίζουν τα 2 εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να λειτουργεί στα πρότυπα του "Πράσινου Πανεπιστημίου", όπως και το Πολυτεχνείο, με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μη χρησιμοποιώντας καθόλου πετρέλαιο.

Της Μαρίας Μαυρομάτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News