Ειδήσεις

Δικταίο: Από την εγκατάλειψη στο "σφυρί" (video-photos)

Εικόνες εγκατάλειψης αντικρίζουν χιλιάδες επισκέπτες στην ευρύτερη περιοχή του επιβλητικού σπηλαίου του Δία, το Δικταίο Άντρο στο Οροπέδιο Λασιθίου, όπου θεωρείται διεθνώς ένα από τα σημαντικότερα σπήλαια με μυθολογικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον.

Και όλα αυτά μπροστά στον κίνδυνο παραχώρησης στο ΤΑΙΠΕΔ έκτασης 3 στρεμμάτων, με τον νέο δήμαρχο Οροπεδίου να βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον Διευθύνων Σύμβουλο της ανώνυμης Εταιρείας, Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος εισόδου σε Ιδιώτη.

Η νέα δημοτική Αρχή διεκδικεί τον επίμαχο χώρο με στόχο τόσο την επέκταση του δημοτικού πάρκιγκ όσο και την εκμετάλλευση του τουριστικού περιπτέρου που είναι κλειστό εδώ και 15 χρόνια για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος στο Οροπέδιο Λασιθίου.


Από το σημείο αυτό διέρχονται καθημερινά 1.500 τουρίστες που επισκέπτονται το Δικταίο Άντρο, το οποίο εχει τεράστια μυθολογική και πολιτιστική αξία.

Ο επίμαχος χώρος ανήκει στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου και έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του εδώ και 15 χρόνια, όπως υποστηρίζει ο νέος δήμαρχος Οροπεδίου ο οποίος ζητά την παραχώρηση του χώρου στη δημοτική Αρχή προκειμένου να αναδειχθεί η ευρύτερη περιοχή και κυρίως να αποσυμφορηθεί η κατάσταση που επικρατεί με τη στάθμευση των πούλμαν.

Στόχος της νέας δημοτικής αρχής είναι η αξιοποίηση της έκτασης ώστε να μεγαλώσει ο χώρος του δημοτικού πάρκινγκ καθώς και να αξιοποιηθεί το τουριστικό περίπτερο για τις ανάγκες προβολής του τουριστικού προϊόντος του Οροπεδίου Λασιθίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Γρηγόρης Δούνης διαβεβαίωσε τον κ. Στεφανάκη ότι η έκταση δε θα παραχωρηθεί σε ιδιώτη και οτι βλέπει θετικά το ενδεχόμενο της παραχώρησης στον δήμο, ζήτημα για το οποίο θα υπάρξουν εξελίξεις από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Σχόλια