Ειδήσεις

Τέλος το σήριαλ στη Γόρτυνα-Kαραμπόλες στο Eκλογοδικείο

Ανακοινώθηκε πριν λίγο η απόφαση του δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία δήμαρχος Γόρτυνας για την επόμενη πενταετία θα είναι ο κ. Νίκος Σχοιναράκης.

Το δικαστήριο απέρριψε τις εντάσεις και ακύρωσε μόνο ένα ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του κ. Σχοιναράκη στη Μιαμού.

Στο συγκεκριμένο στο συγκεκριμένο δημοτικό διαμέρισμα υπήρξε ισοψηφία και έγινε κλήρωση στο Δικαστήριο, όπου τελικά η κληρωτίδα έδωσε την προεδρεία του Τοπικού Συμβουλίου στο συνδυασμό του κ. Δαριβιαννάκη.

Επίσης το δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή της κ. Γενοβέφας Χουστουλάκη κατά του κ. Σάββα Καμπουράκη Δ. Σ. από το συνδυασμό Συμπολιτεία της Φαιστού. Αποτέλεσμα στο Δήμο Φαιστού να μην υπάρξουν αλλαγές.

Το δικαστήριο απέρριψε τόσο την ένταση του συνδυασμού του Σ. Τσόκα που χάνει το Ηράκλειο την έδρα που είχε λάβει ο Φανούρης Τουπάκης.

Ακόμη απορρίφθηκε η ένσταση του κ. Βεστάκη που ενώ είχε εκλεγεί στα Χανιά με τον συνδυασμό του Αρνουτάκη. Την έδρα του καταλαμβάνει ο επικεφαλής του συνδυασμού Ανυπόταχτη Κρήτη.

Αυτό συνεπάγεται πως ο Γ. Μαρής καταλαμβάνει την 15η έδρα συμπληρώνοντας την πλειοψηφία για τη νικήτρια παράταξη την ώρα που η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο Γιάννης Κυριακάκης εισέρχονται στη σύνθεση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στο ΣτΕ καταφεύγει ο Π. Μουρτζανός;

Το ενδεχόμενο να προσφύγει στο ΣτΕ εξετάζει ο Παντελής Μουρτζανός ο οποίος κηρύχθηκε έκπτωτος από το αξίωμα του δημάρχου Αμαρίου μετά την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Χανίων.

Όπως ο ίδιος υπογραμμίζει παραμένει επικεφαλής του συνδυασμού "Αμάρι Νέα Πορεία" και σύντομα θα ανακοινώσει την οριστική του απόφαση.

Σε γραπτή δήλωση του ο κ. Μουρτζανός αναφέρει:

«Το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Χανίων με την υπ. Αριθμό 191/2014 απόφασή του σφράγισε την ξεκάθαρη εκλογική νίκη του συνδυασμού μας απορρίπτοντας το κύριο αίτημα του απερχόμενου Δημάρχου κ. Σημαντήρα για επανάληψη εκλογών. Η προσπάθεια παραμονής στην εξουσία για 5 ακόμα έτη, μέσω δικαστηρίων, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η εκπεφρασμένη μέσω των εκλογών αληθινή βούληση και θέληση των Αμαριωτών έπεσε στο κενό. Αναφορικά με την απόφαση του δικαστηρίου, σχετικά με τη συνδρομή εκλογικού κωλύματος στο πρόσωπό μου, η οποία με βρίσκει αντίθετο και μου προκαλεί έκπληξη, δηλώνω τα εξής: Κατά τη λήψη της απόφασής μου να συμμετάσχω στις δημοτικές εκλογές είχα τις διαβεβαιώσεις - γνωμοδοτήσεις έγκριτων Πανεπιστημιακών, οι οποίες προσκομίστηκαν στο δικαστήριο και κατέληγαν ξεκάθαρα στο ότι δεν συνέτρεχε κανένα κώλυμα στο πρόσωπό μου. Την τελική μου απόφαση για την άσκηση αίτηση ακύρωσης της απόφασης αυτής στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα λάβω ύστερα από συνεννόηση με τους συνεργάτες μου και τους νομικούς μου συμβούλους.

»Θα σεβαστώ την απόφαση του Δικαστηρίου. Θα σεβαστώ όμως και την απόφαση των Αμαριωτών που επέλεξαν τον Συνδυασμό μας και το πρόγραμμά μας. Παραμένω επικεφαλής του συνδυασμού «ΑΜΑΡΙ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ», δηλώνω Παρών στη νέα σελίδα του Δήμου Αμαρίου και θα είμαι δίπλα στον κάθε Αμαριώτη και Αμαριώτισσα. Οι δεσμεύσεις μας θα τηρηθούν. Το πρόγραμμά μας θα εφαρμοστεί με απόλυτη συνέπεια και υπευθυνότητα. Καλώ όλες τις πλευρές να ομονοήσουν για το καλό του τόπου μας και να συμβάλλουν όλοι, δίχως εμπάθειες και πάθη, στην νέα πορεία. Δεν ήμουνα ποτέ κολλημένος στις καρέκλες, δεν λειτούργησα ποτέ με γνώμονα το προσωπικό συμφέρον. Το απέδειξα στο παρελθόν το αποδεικνύω και τώρα. Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι του Συνδυασμού μας, άνθρωποι άξιοι, έντιμοι και μορφωμένοι, θα εφαρμόσουν τη δικαστική απόφαση και θα αποφασίσουν με σοβαρότητα και με ωριμότητα το καλύτερο για τον τόπο μας. Δηλώνω επίσης, ότι όπως έπραξα μέχρι σήμερα, έτσι και στο μέλλον δεν πρόκειται να συμμετάσχω στο γαϊτανάκι συκοφαντικών δημοσιευμάτων και δηλώσεων που τόσο πολύ έχουν κουράσει όλους μας».

Σχόλια