Ειδήσεις

Επιστολή-απάντηση στο Υπουργό Εσωτερικών για τη ΔΕΠΤΑΗ

Την έκπληξη και τη δυσαρέσκεια του προς τον υπουργό Εσωτερικών εκφράζει με επιστολή του ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης, μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για τη ΔΕΠΤΑΗ και την Ανάπτυξη Αθλητισμού ΑΕ, ΟΤΑ, οι οποίες σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Αργύρης Ντινόπουλος, δεν έχουν ακόμη απογραφεί.

«Όσα δημοσιεύτηκαν συνιστούν λάθος πληροφόρηση, που αδικεί το Ηράκλειο, έναν από τους πιο δυναμικούς Δήμους της χώρας, ο οποίος, μόνο διακρίσεις έχει να παρουσιάσει σε όλες τις δραστηριότητές του», αναφέρει ο κ. Κουράκης στη επιστολή του επισημαίνοντας πως η ΔΕΠΤΑΗ έχει ολοκληρώσει την απογραφή της το Φεβρουάριο του 2014, ενώ η Ανάπτυξη Αθλητισμού ΑΕ, ΟΤΑ, ολοκλήρωσε πρόσφατα την αντίστοιχη διαδικασία.

Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής του Δημάρχου Ηρακλείου αναφέρει:

«Με μεγάλη έκπληξη πληροφορήθηκα από ηλεκτρονικό σας μήνυμα και δηλώσεις σας στον ημερήσιο Τύπο, ότι ανάμεσα στις Δημοτικές επιχειρήσεις που δεν έχουν μέχρι σήμερα απογραφεί, περιλαμβάνονται και δύο του Δήμου Ηρακλείου. Η ΔΕΠΤΑΗ και η "Ανάπτυξη Αθλητισμού ΑΕ, ΟΤΑ"».

Σας γνωρίζουμε λοιπόν σε ότι αφορά την πρώτη, που σήμερα φέρει την ονομασία "ΔΕΠΤΑΗ ΑΕ, ΟΤΑ", ότι αποτελεί συνέχεια της αμιγούς δημοτικής επιχείρησης ΔΕΠΤΑΗ (Νόμος 3852/2010) και έχει ολοκληρώσει την ένταξη και απογραφή της στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών από το Φεβρουάριο του 2014.

Σε ότι αφορά τη δεύτερη, σας γνωρίζουμε ότι αυτή συστάθηκε από το Δήμο για να αναλάβει από την Πολιτεία, ύστερα από σχετική συμφωνία, τη συντήρηση και λειτουργία των Αθλητικών εγκαταστάσεων της περιοχής μας (Παγκρήτιο Στάδιο, Κλειστό Γυμναστήριο Αλικαρνασσού και άλλων Αθλητικών Εγκαταστάσεων) που αδυνατούσε να διατηρήσει σε λειτουργία. Ο Δήμος Ηρακλείου, και παρά το γεγονός ότι η Πολιτεία δεν τήρησε τους οικονομικούς όρους της συμφωνίας μεταβίβασης, λειτούργησε και λειτουργεί τις εν λόγω εγκαταστάσεις κατά υποδειγματικό τρόπο, παρέχοντας ένα εξαιρετικά επιτυχημένο μοντέλο διαχείρισης για αντίστοιχες εγκαταστάσεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Η "Ανάπτυξη Αθλητισμού ΑΕ, ΟΤΑ", παρέχει σήμερα χάρη στην σωστή λειτουργία των εγκαταστάσεων αυτών "στέγη", σε ένα μεγάλο φάσμα Αθλητικών δράσεων, με περισσότερους από 2000 αθλούμενους ημερησίως, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο αθλητικές εγκαταστάσεις, που, αν δεν τις είχε αναλάβει, θα είχαν "ερημώσει", όπως έχει συμβεί σε άλλες περιοχές της χώρας.

Επιτελεί μάλιστα το σπουδαίο αυτό έργο, καλύπτοντας το κόστος συντήρησης και λειτουργίας από ίδιους πόρους, χωρίς την παραμικρή χρηματοδότηση από κάποιο πρόγραμμα ή φορέα και χωρίς μόνιμο προσωπικό, αλλά μόνο με ελάχιστους συμβασιούχους που προσλαμβάνονται με διαδικασίες ΑΣΕΠ. Η Εταιρεία πάντως έχει ήδη ολοκληρώσει την ένταξη και απογραφή της στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών».

Σχόλια