default-image

Συνθήκες σκλαβιάς για το Μουντιάλ του Κατάρ (video)

Αθλητισμός
Συνθήκες σκλαβιάς για το Μουντιάλ του Κατάρ (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε απάνθρωπες συνθήκες που θυμίζουν σκλαβιά ζουν οι εργάτες που βρίσκονται στο Κατάρ για την κατασκευή των έργων του Mundial του 2022, όπως αποκαλύπτει σε ένα σοκαριστικό ντοκιμαντέρ ο «Guardian».

Ήδη 53 εργάτες από το Νεπάλ έχουν χάσει την ζωή τους μέχρι τώρα, με την Διεθνή Αμνηστία να έχει κινητοποιηθεί, ενώ ουσιαστικά η FIFA δεν έχει κάνει κάτι.

Ένας από τους εργάτες που μιλούν στο βίντεο, μάλιστα, αναφέρει το πως βρήκε έναν συνάδελφο του νεκρό, όταν πήγε να τον ξυπνήσει.

Αυτοί οι άνθρωποι, που πήγαν στο Κατάρ για να βγάλουν κάποια χρήματα για τις οικογένειες τους, ζουν σε βρώμικους χώρους όλοι μαζί και έχουν πέσει θύματα απάτης από κατασκευαστικές εταιρείες, οι οποίες έχουν να τους πληρώσουν μήνες και κάποιους έναν χρόνο.

«Θέλω να πάω σπίτι μου, αλλά δεν έχω λεφτά. Θα έμενα εδώ, αν είχα λεφτά; Δεν έχω πληρωθεί έναν χρόνο. Δεν έχω λεφτά για να αγοράσω εισιτήριο. Πώς να γυρίσω πίσω χωρίς τίποτα; Είμαι εδώ τέσσερα χρόνια», λέει κάποιος από τους εργάτες.

Κάποιος άλλος άντρας εξηγεί στον δημοσιογράφο ότι ακόμα και το νερό που πίνουν δεν είναι καθαρό, ενώ του λέει ότι έχει έρθει σε δύσκολη θέση απέναντι στην οικογένεια του και τα παιδιά του τον ρωτούν πότε θα γυρίσει στο σπίτι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News