Ειδήσεις

4.000 αδέσποτα στο Ηράκλειο

Ολοένα και περισσότερα τετράποδα πέφτουν "θύματα" από τη μια της οικονομικής κρίσης, που μαστίζει τη χώρα μας, και από την άλλη της ανευθυνότητάς μας και των όχι και τόσο ειλικρινών φιλοζωικων συναισθημάτων μας! Μια απλή βόλτα στους δρόμους, στις γειτονιές του Ηρακλείου αρκεί για να αντιληφθεί κανείς την πρωτοφανή πλέον έξαρση της εγκατάλειψης ζώων.

Μαζί με τις συνήθεις "φιγούρες" των αδέσποτων που όλοι μας έχουμε συνηθίσει για χρόνια στη γειτονιά που ζούμε ή εργαζόμαστε, ξαφνικά βλέπουμε να ξεφυτρώνουν σαν τα... μανιτάρια δεσποζόμενα ζώα. Ζώα μικρόσωμα, κουτάβια ή μεγαλύτερα, με τα λουράκια τους, κυκλοφορούν πανικόβλητα, χαμένα σε πεζοδρόμια και σε δρόμους. Σκυλάκια που ζούσαν σε σπίτια και εν μια νυκτί βρέθηκαν από τα σαλόνια, τη θαλπωρή και τη φροντίδα στα... αλώνια και στη δύσκολη μάχη της επιβίωσης στο δρόμο!

Ασφαλώς και ένας παράγοντας σημαντικός είναι η οικονομική κρίση. Και το γεγονός πως κάποιοι συμπολίτες μας δεν μπορούν πια να αντεπεξέλθουν στα οικονομικά έξοδα του δεσποζόμενου ζώου! Δεν μπορεί να είναι τυχαίο το ότι τώρα, την τετραετία αυτή της παρατεταμένης κρίσης, πολλαπλασιάστηκε τόσο πολύ ο αριθμός των αδέσποτων ζώων ανά την Ελλάδα.

Πανελλαδικά περί τα 3 εκατομμύρια σκυλιά και γατιά υπολογίζεται ότι κυκλοφορούν ασύλληπτα με βάση εκτιμήσεις φιλοζωικών οργανώσεων. Ενώ και εδώ στο Ηράκλειο ο αριθμός των αδέσποτων σκυλιών έχει εκτοξευτεί και, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Δήμου και των φιλοζωικών οργανώσεων, υπολογίζεται κοντά στα 4.000 (!), σε σχέση με τα 2.500 που υπολογίζονταν με βάση την καταγραφή του Δήμου πριν μόλις ένα δεκάμηνο.

***Περισσότερα στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας "Νέα Κρήτη"

Σχόλια