Ειδήσεις

Έκαναν χαβούζα την παραλία Καρτερού

Απίστευτες εικόνες κατέγραψε απόψε ο φακός της "ΚΡΗΤΗ TV" στη παραλία του Καρτερού, όπου η θάλασσα μέσα σε λίγα λεπτά ξέβρασε τα απορρίμματα, όχι ενός αλλά πολλών νοικοκυριών. Το σκηνικό με το οποίο ήρθαν αντιμέτωποι οι λουόμενοι ήταν απόλυτα αποκρουστικό.

Χαρτιά, κουτιά από γάλα, δεκάδες σακούλες, υγρά λύματα, υφάσματα, λαχανικά, ακόμη και σχοινιά κάλυψαν τη θάλασσα στο δυτικό τμήμα της παραλίας και μέσα σε λίγη ώρα άρχισαν να βγαίνουν με το κύμα στην ακτή.

Πρόκειται για μια επιβαρυμένη θαλάσσια περιοχή ωστόσο η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο, όπως λένε οι άνθρωποι που επιλέγουν τη συγκεκριμένη ελεύθερη παραλία για το μπάνιο τους.

Οι ίδιοι θεωρούν πως είναι πιθανό κάποια από τα πλοία που περνούν να πετούν τα σκουπίδια τους στη θάλασσα με συνέπεια αυτά να καταλήγουν μετά από λίγο στην ακτή.

Η οργή των λουομένων είναι μεγάλη, καθώς πηγαίνουν στην παραλία με τα παιδιά και το εγγόνια τους, τα οποία το τελευταίο διάστημα παρουσιάζουν εξανθήματα και αλλεργικές αντιδράσει που όπως αποδεικνύεται συνδέονται με τη μόλυνση της θαλάσσιας περιοχής.

Μετά την καταγγελία που έγινε στην "ΚΡΗΤΗ TV", στο σημείο βρέθηκε κλιμάκιο του λιμενικού για να καταγράψει την εικόνα. Σε επικοινωνία που είχαμε με τις λιμενικές Αρχές διευκρινίστηκε πως δεν αναχώρησε σήμερα κάποιο κρουαζιερόπλοιο είτε άλλο πλοίο, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει πως το "ξεφόρτωμα" στη θάλασσα δεν έγινε σε άλλη χρονική στιγμή.

Σχόλια