default-image

ΣΥΡΙΖΑ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη Γάζα

Κρήτη
ΣΥΡΙΖΑ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη Γάζα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του «τη δολοφονία αμάχων στην πολύπαθη λωρίδα της Γάζας από τον Ισραηλινό στρατό» και καλεί όλους τους φορείς, συλλογικότητες, κόμματα, την τοπική αυτοδιοίκηση, τους Ηρακλειώτες και τις Ηρακλειώτισσες να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνεται αύριο Τρίτη 29 Ιουλίου στην πλατεία των Λιονταριών στις 7:00 μ.μ.

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Ο στρατός οποιασδήποτε χώρας, με την επίκληση οποιασδήποτε προσχηματικής δικαιολογίας εθνικής ασφαλείας δεν δικαιούται να προβαίνει σε δολοφονικά χτυπήματα  σε σχολεία, νοσοκομεία, να σκοτώνει καθημερινά αθώα γυναικόπαιδα, αμάχους, να ισοπεδώνει κατοικημένες περιοχές, να μηδενίζει κάθε έννοια ανθρωπισμού, να ευτελίζει την αξία της ανθρώπινης ζωής.

Η στρατιωτική επιχείρηση στη Γάζα αποτελεί ένα συνεχιζόμενο έγκλημα πολέμου, έγκλημα κατά της ανθρωπότητας καθώς αντίκειται σε όλες τις διεθνείς συμβάσεις, το διεθνές ποινικό δίκαιο, αποτελώντας συνάμα βάναυση προσβολή των ανθρωπιστικών αξιών του πολιτισμού μας.

Δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς σε ένα τέτοιο έγκλημα. Καλούμε όλους τους φορείς, συλλογικότητες, κόμματα, την τοπική αυτοδιοίκηση, τους Ηρακλειώτες και τις Ηρακλειώτισσες να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνεται αύριο Τρίτη 29 Ιουλίου στην πλατεία των Λιονταριών στις 7:00 μ.μ., για να ενώσουμε τις φωνές μας, τη διαμαρτυρία μας απέναντι σε ένα έγκλημα που εξελίσσεται και για το οποίο η διεθνής κοινότητα για την ώρα κωφεύει επιδεικτικά».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News