default-image

"Ζωντανό το μήνυμα κατά της υδρόλυσης" (video-photos)

Κρήτη
"Ζωντανό το μήνυμα κατά της υδρόλυσης" (video-photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με την πεποίθηση ότι κατάφεραν να περάσουν το μήνυμα, αν και δεν εντόπισαν το πλοίο της υδρόλυσης, επέστρεψαν στην Κρήτη τα σκάφη που έλαβαν μέρος στην εν πλω διαμαρτυρία κατά της καταστροφής των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο.

Στο λιμάνι της Παλαιόχωρας έδεσαν κάβους δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή τα δύο ιστιοφόρα ανοικτής θάλασσας, που έλαβαν μέρος στην εν πλω διαμαρτυρία ενάντια στην υδρόλυση των χημικών της Συρίας στο θαλάσσιο χώρο της Μεσογείου.

Τα σκάφη ξεκίνησαν το μεσημέρι της Παρασκευής από το παλιό λιμάνι των Χανίων, με κατεύθυνση νοτιοδυτικά της Κρήτης, σε σημείο που υπολογίζεται ότι βρίσκεται το πλοίο "Cape Ray", πάνω στο οποίο γίνεται η υδρόλυση, ωστόσο μετά από ένα 24ωρο αναζήτησης του πλοίου αποφάσισαν να επιστρέψουν, καθώς και οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν ευνοϊκές.

Τα μέλη της αποστολής άφησαν στη θάλασσα σημαδούρες για να πιστοποιήσουν την παρουσία τους και να δηλώσουν ότι βρίσκονται στην ελληνική ΑΟΖ και χάραξαν ρότα επιστροφής για το λιμάνι της Παλαιόχωρας, εκεί όπου βρισκόταν ήδη το σκάφος "Άγιος Νικόλαος", το οποίο είχε επιστρέψει μια ημέρα πριν για λόγους ασφαλείας και εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στο θαλάσσιο χώρο νότια της Κρήτης.  

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν σήμερα ξεκαθάρισαν ότι δε θα σταματήσουν να διαμαρτύρονται γαι την υδρόλυση στη Μεσόγειο που μπορεί να υποθηκέυσει το μέλλον των επόμενων γενιών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News