Ειδήσεις

Σμίγουν οι Σημαντηράκηδες

Μια επιθυμία πολλών συγγενών από χρόνια τώρα γίνεται πραγματικότητα. Στις 20 Αυγούστου, ημέρα Τετάρτη και ώρα 8:30 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο "Καναρίνια" στα Χανιά η πρώτη πανελλήνια συνάντηση/συνεστίαση των απανταχού ευρισκομένων μελών των οικογενειών με το επίθετο ΣΗΜΑΝΤΗΡΑΚΗ.

Σκοπός της συνάντησης/συνεστίασης είναι η αντάμωση, γνωριμία και σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών της ίδιας "οικογένειας". Στόχος επίσης είναι και η συγκέντρωση στοιχείων και καταγραφή μαρτυριών για την ιστορική διαδρομή της ανά τους αιώνες.

«Αυτό που γνωρίζω, ψάχνοντας στοιχεία για την οικογένειά μας, είναι πως ήμασταν πριν την Τουρκοκρατία. Εδώ και χρόνια θέλουμε να γνωριστούμε μεταξύ μας όλοι όσοι έχουμε το ίδιο επίθετο και να καταγραφούν οι μαρτυρίες μας και τα παιδιά μας να γνωρίσουν την ιστορία μας. Φέτος κάποια άτομα με το ίδιο επίθετο βάλαμε μπροστά αυτό το εγχείρημα και πιστεύω να το αγκαλιάσουν όλοι σε όλη την Κρήτη, αλλά και εκτός του νησιού. Όλοι όσοι έχουν αυτό το επίθετο, αλλά και οι συγγενείς τους να παραβρεθούν στη συνάντηση, που θα πραγματοποιήσουμε με μεγάλη χαρά και ανυπομονησία», ανέφερε μιλώντας στη "Ν.Κ." ο κ. Πολυχρόνης Σημαντηράκης.

Η ιδέα, όπως παράλληλα ανέφερε ο κ. Μάρκος Σημαντηράκης, υπήρχε την τελευταία 15ετία. Το νερό στο αυλάκι μπήκε μόλις το περασμένο Πάσχα, όταν βρέθηκαν κάποια άτομα με την ίδια... ρίζα και αποφάσισαν να υλοποιηθεί στις 20 Αυγούστου, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής περιόδου, όπου θα υπάρχει και μεγαλύτερη δυνατότητα και περιθώριο χρόνου για να μεταβούν στα Χανιά οι απανταχού άνθρωποι της ίδιας οικογένειας.

Ο κ. Μάρκος Σημαντηράκης ανέφερε πως αρκετοί είναι όσοι περιμένουν να συναντήσουν, καθώς απευθύνονται και στους συγγενείς τους. Μάλιστα, ανέφερε ότι πολλοί διαμένουν στο Ρέθυμνο, στο Ηράκλειο, όπως ακόμη στην Αθήνα, αλλά και στο εξωτερικό, όπως ένας ιερέας από το Μαλάθηρο Κισσάμου, που ζει στην Ελβετία.

«Είναι μεγάλη η προσπάθεια να βρούμε αυτούς που ξέρουμε και αυτοί με τη σειρά τους να ειδοποιήσουν όσους γνωρίζουν που έχουν τις ίδιες ρίζες. Πιστεύουμε να υπάρξει καλή ανταπόκριση και να γνωριστούμε. Επίσης, να φτιάξουμε ένα καταστατικό, όπως άλλες μεγάλες οικογένειες στα Χανιά, που κάνουν κατά καιρούς συγκεντρώσεις», σημείωσε ο κ. Μάρκος Σημαντηράκης.

Η πρόσκληση

Μάλιστα, στη σχετική πρόσκληση όλων των απανταχού μελών των οικογενειών Σημαντηράκη αναφέρεται: «Θα ήταν μεγάλη η χαρά να παρευρεθούν όλοι όσοι φέρουν το επώνυμο ΣΗΜΑΝΤΗΡΑΚΗΣ / ΣΗΜΑΝΔΗΡΑΚΗΣ / ΣΗΜΑΝΤΗΡΗΣ / ΣΗΜΑΝΤΗΡΑΣ, εφόσον είναι σίγουρο ότι προέρχονται από την ίδια γενεαλογική ρίζα. Αυτονόητο είναι ότι μπορούν να συμμετάσχουν και όσοι είναι γένους Σημαντηράκη με τις οικογένειές τους, οιασδήποτε γενιάς.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην παρακάτω προσωρινή επιτροπή: Σημαντηράκης Πολυχρόνης, τηλ. 6983/515.684, Σημανδηράκη Ζαχαρένια, τηλ. 6944/801.787, Σημανδηράκης Αντώνης, τηλ. 6976/408.567, Σημαντηράκης Μάρκος, τηλ. 6972/008.681, Σημαντηράκης Βασίλης τηλ 6945349233, Σημαντηράκης Γιάννης, τηλ. 6974/098.185, Σημαντηράκης Γιώργος, τηλ. 6972/593.856 και Σημαντηράκης Νίκος, τηλ. 6974/146.408».

Της Ιωάννας Βλαχάκη

Σχόλια