Ειδήσεις

Με απεργίες το πρώτο κουδούνι

Θερμός αναμένεται να είναι ο ερχόμενος Σεπτέμβριος για την παιδεία, με τους εκπαιδευτικούς ήδη να διαμορφώνουν αγωνιστικό πλαίσιο, κόντρα σε μια σειρά από αποφάσεις του υπουργείου αλλά και κενά που υποβαθμίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία και στην Κρήτη.

Σε μια σύσκεψη παρουσία βουλευτών αλλά και εκπροσώπων τους με τη διοίκηση του Συλλόγου Εκαπιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ηρακλείου "Δομίνικος Θεοτοκόπουλος", τέθηκαν όλα τα σοβαρά θέματα που αφορούν στα κενά και όχι μόνο των εκπαιδευτικών στα σχολεία, με τους εκπαιδευτικούς να σημειώνουν ότι αν δεν ληφθούν αποφάσεις, η νέα σχολική χρονιά ίσως να είναι η χειρότερη των τελευταίων δεκαετιών.

Ανάμεσα στα θέματα που επιβάλεται να δοθεί λύση για την ποιότητα της εκπαίδευσης και της εκπαιδευτικής διδικασίας είναι  όπως τόνισαν, η ανάγκη διορισμού μόνιμων εκπαιδευτικών αλλά και αναπληρωτών, θέματα που σχετίζονται με τη σχολική στέγη, αλλά και την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών.

Τα οργανικά κενά όπως υποστηρίζουν οι εκπαιδευτικοί σε επίπεδο Ηρακλείου είναι:  

147 δάσκαλοι

83 νηπιαγωγοί

14 Αγγλικών

48 Ειδικής Αγωγής

Τα μέλη της διοίκησης του συλλόγου επισήμαναν ότι τα οργανικά και τα λειτουργικά κενά φτάνουν τα 600, ενώ ζήτησαν από τους βουλευτές και τους εκπροσώπους τους η πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη των οργανικών θέσεων αλλά και  αναπληρωτών να γίνει από τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς όπως εξήγησε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιώργος Μακράκης, " η εκπαιδευτική πολιτική δεν μπορεί να γίνεται αλά καρτ μέσω ΕΣΠΑ και με συμβάσεις από 1η Οκτώβρη μέχρι τον Ιούνιο".

Σχόλια