default-image

Κατακλέβουν τα φώτα από τον ΒΟΑΚ

Κρήτη
Κατακλέβουν τα φώτα από τον ΒΟΑΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την οργή του εξέφρασε σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, για το γεγονός ότι σε πολλά σημεία του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, η συσκότιση που επικρατεί δεν είναι αποτέλεσμα ελλιπούς φροντίδας των υπηρεσιών, αλλά αποτέλεσμα αλεπάλληλων κλοπών από επιτήδιους που έχουν "ρημάξει" στην κυριολεξία τα φωτιστικά.

«Δεν είναι εικόνα σύγχρονης κοινωνίας αυτή», τόνισε ο κ. Αρναουτάκης, που επισήμανε ότι το γεγονός αυτό καθιστά απόλυτα επικίνδυνες τις μετακινήσεις τις νυχτερινές ώρες.

Ο κ. Αρναουτάκης τις δηλώσεις αυτές τις έκανε στο περιθώριο υπογραφής μιας σύμβασης προϋπολογισμού 600 χιλιάδων ευρώ μέσω του προγράμματος INTEREG για την αντικατάσταση μέσα σε έξι μήνες των φωτιστικών μονάδων με LED, παρεμβάσεις που αφορούν τα σημεία πρόσβασης στα αεροδρόμια Ηρακλείου  και Χανίων αλλά και στη σήραγγα Σταλίδας, με στόχο όπως τόνισε, την εξοικονόμηση ενέργειας.

Στα σχέδια πάντως, της Περιφέρειας Κρήτης όπως διευκρίνισε, είναι το επόμενο διάστημα η αντικατάσταση αυτή να αφορά το φωτισμό και στα δημόσια κτίρια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News