Ειδήσεις

Προκαλούν οι Αμερικάνοι–Ανανεώνουν το ραντεβού οι Ακτιβιστές

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους εμφανίζονται οι ακτιβιστές δια στόματος του καθηγητή Βαγγέλη Πισσία, στο Ράδιο 9,84 και στο Γιώργο Σαχίνη.

«Θα επανέλθουμε», είπε ο καθηγητής. «Το έγκλημα τους με τη νομιμοποίηση του ΟΗΕ συνεχίζεται. Ωστόσο εμείς είμαστε αποφασισμένοι».

Μιλώντας για όλους και για όλα ο καθηγητής, λίγο μετά την επιστροφή των σκαφών που είχαν βγει στη μεσόγειο για τα χημικά, στάθηκε στον ανθρώπινο παράγοντα, στην "ψυχή" που διέθεσαν για το σκοπό αυτό, άνθρωποι της καθημερινότητας, μη επαγγελματίες ναυτικοί και στην αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν.


Ιδιαίτερα σκληρός ήταν με τους πολιτικούς και τους χειρισμούς τους, καθώς εκθέτουν σε ενδεχόμενο ανεπανόρθωτο κίνδυνο τους λαούς της Μεσογείου.

Ωστόσο με μία προκλητική ανακοίνωση τους λίγο μετά το εγχείρημα των Κρητικών και Ιταλών Ακτιβιστών, οι Αμερικάνοι γνωστοποίησαν σε όλους μας ότι η επιχείρηση συνεχίζεται απρόσκοπτα.
 

Ο συνταγματάρχης του Αμερικανικού Πενταγώνου Στήβ Γουώρεν, συγκεκριμένα, ενημέρωσε σήμερα τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους του υπουργείου Άμυνας, ότι η υδρόλυση εν πλω πάνω στο Cape Ray από το εξειδικευμένο προσωπικό, συνεχίζεται κανονικά.

Στην επιτροπή Άαρχους προσέφυγε υπενθυμίζεται το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου, με ειδική αναφορά στις σελίδες του για τα ρεπορτάζ της "Ν.Κ." και του Ράδιο 9,84.

Είναι η πρώτη φορά που Ομάδα πολιτών από την Ελλάδα προσφεύγει στην ανώτατη αυτή επιτροπή του ΟΗΕ που έχει έδρα στη Γενεύη και ασχολείται με θέματα παραβίασης δικαιωμάτων για ζητήματα περιβαλλοντικής προστασίας. Η συνεδρίαση της Επιτροπής αναμένεται το αργότερο μέχρι το Σεπτέμβριο.

Παράλληλα, από το ίδρυμα Μαραγκοπούλου σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται το ενδεχόμενο κι εντός του καλοκαιριού η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο.

Εκτενές αφιέρωμα του Ιντιπέντεντ στα τεκταινόμενα στη Μεσόγειο

Ο ευρείας κυκλοφορίας Ιντιπέντεντ στη Αγγλία φιλοξενεί εκτενές ρεπορτάζ για το ότι οι ακτιβιστές προσπάθησαν να φτάσουν στο αμερικανικό πλοίο και τους εμπόδισε ο καιρός, ενώ φιλοξενεί και τις επιστημονικές επιφυλάξεις Ελλήνων βιολόγων και ωκεανολόγων για το εγχείρημα που όπως λέει η Βρετανική εφημερίδα μπορεί να αποβεί καταστροφικό για την Μεσόγειο.

Σχόλια