Ειδήσεις

Δεν παύουν να παλεύουν για τον Καρτερό

Σε εξέλιξη αυτήν την ώρα νέα γενική συνέλευση της κίνησης Καρτερού-Γουρνών SOSτε τις παραλίες για την παραλία του Καρτερού και την ένταξή της στο ΤΑΙΠΕΔ στο "Ξενία" Καρτερού.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους κατά την οποία καλούν όλους τους πολίτες, τις συλλογικότητες και τα κινήματα του Ηρακλείου στη γενική συνέλευση, «από την δεκαετία του '90 και μετά η παραλία συνεχώς υποβαθμίζεται με ευθύνη των δήμων και των κεντρικών κυβερνήσεων, με προφανή πολιτική πρόθεση την επιτάχυνση της ιδιωτικοποίησης της. Από τα μέσα Μαΐου 2014 το ΤΑΙΠΕΔ την έβγαλε στο σφυρί μαζί με άλλες παραλίες στην υπόλοιπη χώρα με δικαιολογία την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους».

«Ωστόσο», συπληρώνουν «ακόμη και αν πουληθούν όλες οι παραλίες δεν θα μειωθεί το χρέος. Η απομείωση του δεν πρόκειται να φτάσει ούτε στο 1% του δημοσίου χρέους της χώρας. Στην πραγματικότητα θέλουν να ξεπουλήσουν την περιοχή, με τους ευνοϊκότερους όρους για τον επιχειρηματία που θα την αγοράσει. Αυτό επιχειρείται εξάλλου και στο παράλληλο νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς, όπου αποχαρακτηρίζονται ως αιγιαλός μεγάλα τμήματά του με πρόσχημα την ανάπτυξη και ανοίγει ο δρόμος για την επέλαση των "επενδυτών"».

Η Κίνηση Καρτερού - Γουρνών SOSτε τις παραλίες δημιουργήθηκε μετά από κάλεσμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρτερού σε συνέλευση με στόχο τη διάσωση της παραλίας του Καρτερού, και είναι ανοιχτή σε όλο τον κόσμο που αγωνιά για την τύχη της παραλίας Καρτερού και ενδιαφέρεται να συμμετάσχει.

Σχόλια