default-image

Συγκρούσεις με νεκρούς αμάχους και παιδιά στην Ανατολική Ουκρανία

Κόσμος
Συγκρούσεις με νεκρούς αμάχους και παιδιά στην Ανατολική Ουκρανία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζονται οι μάχες με θύματα αμάχους και παιδιά μεταξύ της νεοσύστατης Εθνικής Φρουράς του Κιέβου και των φιλορώσων αποσχιστών στην Ανατολική Ουκρανία. Το Κίεβο κατηγορεί τους αποσχιστές ότι εμποδίζει την πρόσβαση του ΟΑΣΕ στον τόπο συντριβής του Boeing 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών.

Όσον αφορά στις συγκρούσεις όπως έγινε γνωστό σήμερα έχασαν τη ζωή τους 13 άμαχοι, ανάμεσά τους και δύο παιδιά, ενός και πέντε ετών.

Οι αιματηρές συμπλοκές σημειώθηκαν στην πόλη Γκορλίβκα, που βρίσκεται 45 χιλιόμετρα βορείως του Ντονέτσκ κι αποτελεί ένα από τα προπύργια των φιλορώσων αυτονομιστών.

Το Σάββατο ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε ότι δεν πρόκειται για εμφύλια σύρραξη, αλλά για πόλεμο εναντίον ξένων μισθοφόρων και τρομοκρατών.

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, σήμερα ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Πάβλο Κλιμκίν δήλωσε ότι οι φιλορώσοι αποσχιστές εμπόδισαν την διεθνή ομάδα ερευνητών να μεταβεί στον τόπο συντριβής του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών στην ανατολική Ουκρανία.

«Τρομοκράτες επιδίδονται στη συνήθη απαράδεκτη τακτική τους: δεν επιτρέπουν στους επιθεωρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) να προσεγγίσουν τον τόπο συντριβής του αεροπλάνου ισχυριζόμενοι ότι ο ουκρανικός στρατός μάχεται εκεί κοντά. Το επιχείρημά τους είναι ψευδές. Η Ουκρανία τηρεί τη δέσμευσή της για εκεχειρία εντός μίας ζώνης 40 χιλιομέτρων», έγραψε ο ίδιος στον λογαριασμό του στο Twitter.

Από την πλευρά τους οι διεθνείς ερευνητές ανακοίνωσαν νωρίτερα σήμερα ότι εγκαταλείπουν τα σχέδιά τους να μεταβούν στον τόπο της συντριβής του Boeing 777 εξαιτίας των συγκρούσεων που σημειώνονται ανάμεσα στους φιλορώσους και στα ουκρανικά στρατεύματα στην περιοχή.

Νωρίτερα, οι φιλορώσοι είχαν ανακοινώσει ότι θα επιτρέψουν την πρόσβαση στoυς διεθνείς ερευνητές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News