default-image

Στον "αέρα" οι εργαζόμενοι του Λαχανόκηπου

Ηράκλειο
Στον "αέρα" οι εργαζόμενοι του Λαχανόκηπου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον «αέρα» κινδυνεύουν να βρεθούν από το νέο έτος εκατοντάδες ωφελούμενοι και δεκάδες νέοι εργαζόμενοι στην κοινωνική δομή του λαχανόκηπου που λειτουργεί υπό την ομπρέλα αρκετών δήμων της χώρας καθώς λήγει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Κραυγή αγανάκτησης και από τον λαχανόκηπο στο Ηράκλειο από ανέργους και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού που εξασφαλίζουν τα βασικά αγαθά για τις οικογένειες τους.

Όπως τονίζουν, θα αντιδράσουν δυναμικά στη περίπτωση που οι αρμόδιοι φορείς δεν εξεύρουν τρόπους και κυρίως τα κονδύλια για τη συνέχιση του προγράμματος, το οποίο δίνει στους ίδιους μια μικρή ανάσα στην οικονομική τους εξαθλίωση.

Χωρίς βασικά αγαθά κινδυνεύουν να βρεθούν από το νέο έτος εκατοντάδες ωφελούμενοι του Λαχανόκηπου σε όλη την Ελλάδα, καθώς στις 16 Ιανουαρίου λήγει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτεί τη κοινωνική αυτή δράση στο πλαίσιο αντιμετώπισης της φτώχειας, η οποία έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις και στο Ηράκλειο.

Άνεργοι και στο Ηράκλειο που καλλιεργούν λαχανικά και φρούτα στο λαχανόκηπο που έχει διαμορφωθεί σε έκταση του δήμου στην περιοχή του Καρτερού, όπου υπεύθυνος φορέας είναι ο Σύλλογος Τριτέκνων δηλώνουν ότι θα δώσουν μάχη για να συνεχιστεί, αυτό το πρόγραμμα ζωής.

Σύμφωνα με τον κ. Αχλαδιανάκη, από το νέο έτος, οι αρμοδιότητες που αφορούν στην στήριξη των ευπαθών ομάδων θα εκχωρηθούν από το υπουργείο Εργασίας στις Περιφέρειες, ωστόσο, όπως αναφέρει δεν υπάρχει καμία εξέλιξη στο βασικό ζήτημα της εξασφάλισης ευρωπαϊκών κονδυλίων για τη συνέχιση της κοινωνικής δομής.

Εντωμεταξύ, δεν λείπουν τα παράπονα ορισμένων ωφελούμενων που κάνουν λόγο για ελλείψεις στον λαχανόκηπο.

Παράλληλα, οι αρμόδιοι ενημερώνουν ότι προχωρούν στην αναπλήρωση δεκαπέντε θέσεων στο δημοτικό λαχανόκηπο, καλώντας τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στο γραφείο διαμεσολάβησης.

Της Γεωργίας Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News