Ειδήσεις

Το χρονικό της επιστροφής των Ακτιβιστών-Γιατί άλλαξαν ρότα

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες ανάγκασαν τους ακτιβιστές, αλλά και όλους όσους συμμετείχαν στην εν πλω διαμαρτυρία κατά της καταστροφής των χημικών στη μεσόγειο να πάρουν το δρόμο της επιστροφής προς στην Κρήτη.

Όπως υποστηρίζουν οι διαμαρτυρόμενοι που συμμετείχαν στην επιχείρηση προσέγγισης τουCape Ray, η προσπάθειά τους διεξαγόταν έξω από τα ελληνικά ύδατα υπό την παρακολούθηση αμερικανικών εναέριων μέσων.

Όπως τόνισαν η διαμαρτυρία θα συνεχιστεί και στο πλαίσιο της, στη θάλασσα αφέθηκαν σημαδούρες με πλακάτ με συνθήματα κατά της  καταστροφής των χημικών.  

Το Ανοικτό Συντονιστικό Χανίων Ενάντια στα τα Χημικά του Πολέμου σύμφωνα με ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι τα πλοιάρα που προσπάθησαν να προσεγγίσουν την περιοχή υδρόλυσης των χημικών θα επιστρέψουν στα Χανιά σήμερα Κυριακή 27 Ιουλίου στις 20:30.

Ένα αμερικανικό ελικόπτερο, ένα δυκινητήριο πολεμικό αεροσκάφος και σκάφη πολεμικά επόπτευαν, συν τοις άλλοις, την προσπάθεια των κρητικών πλοίων, που πήγαιναν προς ολοταχώς για την εν πλω διαμαρτυρία, στο σημείο που το Cape Ray, θα πραγματοποιούσε τη διαδικασία καταστροφής των χημικών της Συρίας, όπως αναμέρει το μέλος του Συντονιστικού και πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ, κ.  Γιάννης Χαρωνίτης...

Σχόλια