Ειδήσεις

Ποτά ''φαρμάκι'' για την αγορά της Κρήτης (video)

Ουίσκι, βότκα, τεκίλα, ρούμι, ούζο αλλά και κάθε λογής αλκοόλ, 362 φιάλες με ποτά μπόμπες που οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου βρήκαν και κατέσχεσαν πριν προλάβουν να διοχετευτούν σε καφέ και μπαρ του Ηρακλείου και να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία των ανυποψίαστων καταναλωτών.

Κατά τη συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας χειροπέδες περάστηκαν σε έναν 32χρονο Αλβανό σε μια 43χρονη Ρουμάνα αλλά και ένας 59χρονο Κρητικό.

Το κουβάρι της υπόθεσης της καλοστημένης επικερδούς επιχείρησης άρχισε να ξετυλίγεται μετά την αξιοποίηση των πληροφοριών που έφτασαν στα αυτιά των αστυνομικών της ασφάλειας. Ο εντοπισμό χθες το μεσημέρι των εγκαταλελειμμένων αυτοκίνητων στον Πόρο, μέσα στα όποια ήταν κρυμμένα τα επικίνδυνα ποτά ξεκίνησε την αντίστροφη μέτρηση για τις συλλήψεις και την  εξάρθρωση του κυκλώματος.

Τα μπουκάλια με τις μπόμπες φορτώνονταν από μέλη του κυκλώματος από τα εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα σε άλλα  οχήματα και στη συνέχεια κατέληγαν σε καφετερίες καφενεία και σε μπαρ μετά από τηλεφωνικό ραντεβού με τους ενδιαφερόμενους καταστηματάρχες.

Φιάλες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έκτος από τα εγκαταλελειμμένα οχήματα και σε σπίτια αλλά και σε καφενείο, καθώς ποτά δηλητήριο διοχετεύονταν σε καταστήματα του Ηρακλείου αλλά και σε μαγαζιά που βρίσκονται σε άκρως τουριστικές περιοχές. 

Κατά την έρευνα των αστυνομικών της ασφάλειας εντοπίστηκαν ακόμη ιδιόχειρες σημειώσεις με ονόματα πελατών, χρηματικά πόσα ,και παραγγελίες που δεν πρόλαβαν να παραδοθούν. Η δραστηριότητά του κυκλώματος φαίνεται να μην περιορίζονταν μόνο στο λαθρεμπόριο ποτών καθώς βρέθηκαν και 3 κιλά καπνού άγνωστης προέλευσης.  

Οι φιάλες με τα ποτά θα παραδοθούν στο τελωνείο για να προσδιοριστούν τα διαφυγόντα κέρδη αφού δεν έφεραν την απαιτούμενη από το νόμο ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνταν τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης. Δείγματα θα λάβει και το χημείο του κράτους για να διαπιστωθεί σε ποιο βαθμό είναι επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία.

Κατά την επιχείρηση κατασχέθηκαν πέντε οχήματα (τρία Ι.Χ.Ε και δύο Ι.Χ.Φ.) και ένα τρέιλερ τα οποία χρησιμοποιούταν ως χώροι αποθήκευσης και μεταφοράς των προς πώληση λαθραίων ποτών. Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου ενώ οι συλληφθέντες είναι πλέον αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη.

Σχόλια