default-image

Προβληματίζει ο νέος θάνατος από μπαλωθιές

Κρήτη
Προβληματίζει ο νέος θάνατος από μπαλωθιές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραγικό παιχνίδι έπαιξε η μοίρα για έναν 35χρονο από τα Χανιά, που έχασε τη ζωή του από μπαλοθιά! Μπαλοθιά μάλιστα που δεν έπεσε στο συνήθη ύποπτο τόπο, δηλαδή στην Κρήτη, όπου έχουμε δει πάμπολλα τέτοια περιστατικά, με τραγικές δυστυχώς συνέπειες. Και όμως η μοιραία μπαλοθιά έπεσε σε χωριό της Καρδίτσας, όπου ο αδικοχαμένος είχε πάει για να παραστεί ως νονός σε βαφτίσια!

Το τραγικό γεγονός, που φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το ιδιαίτερα επικίνδυνο κρητικό έθιμο, συνέβη σε χωριό στην περιοχή του Σμοκόβου Καρδίτσας, τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Όταν το γλέντι ήταν σε εξέλιξη άρχισαν να πέφτουν μπαλοθιές, όμως τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα ακολουθούσε. Ώρα με την ώρα, όσο κυλούσε η βραδιά, το κέφι δυνάμωνε... Κάποια στιγμή οι μπαλοθιές, με βάση τα πρώτα στοιχεία, άρχισαν να πέφτουν κατά ριπάς, αν σκεφτεί κανείς τα δεκάδες φυσίγγια κυνηγητικών όπλων και πιστολιού που περισυνελέγησαν από την Αστυνομία στον τόπο του μοιραίου γλεντιού...

Σφαίρα στο κεφάλι

Κάποια στιγμή, τις πρωινές ώρες, ο 35χρονος έπεσε αιμόφυρτος στο πάτωμα από σφαίρα που καρφώθηκε στον κεφάλι του. Άμεσα διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Καρδίτσας και στη συνέχεια στην εντατική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, σε πολύ κρίσιμη κατάσταση, που δεν έδινε ελπίδες για τη ζωή του. Τέσσερις ημέρες μετά ο άτυχος 35χρονος κατέληξε από το βαρύ του τραύμα.

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το τραγικό συμβάν διερευνά η Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, που ωστόσο επισήμως δεν επιβεβαιώνονται, ο 35χρονος φέρεται να αυτοπυροβολήθηκε κατά λάθος και ενώ νόμιζε ότι το όπλο που κρατούσε ήταν άδειο, όταν το έστρεψε προς το κεφάλι του. Η σφαίρα, με βάση κάποιες πληροφορίες, σφηνώθηκε στο κρανίο και λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης δεν έγινε προσπάθεια αφαίρεσής της, παρά το γεγονός ότι εισήχθη εσπευσμένα στο χειρουργείο.

Το όπλο

Το όπλο με το οποίο πυροβολήθηκε ο 35χρονος, ένα 9άρι, βρέθηκε στον τόπο της τραγωδίας και εξετάζεται στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Παράλληλα με το σενάριο του κατά λάθος αυτοπυροβολισμού εξετάζεται και το ενδεχόμενο εξοστρακισμού της σφαίρας από μπαλοθιά που έπεσε από άλλο άτομο... Σε κάθε περίπτωση, είτε στη μία είτε στην άλλη, το τραγικό, οδυνηρό συμπέρασμα είναι ένα: πάνω στην παραζάλη του γλεντιού για ένα χαρμόσυνο κοινωνικό γεγονός, και από μια τραγικά κακή συνήθεια, θρηνήσαμε μια ανθρώπινη ζωή εδώ στην Κρήτη. Και μάλιστα ενός νέου ανθρώπου, ηλικίας μόλις 35 χρονών...

Αντώνης Νομικός-Μπάμπης Σαββίδης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News